Pippa Laukka kertoo somessa erilaisesta mutta vaikuttavasta kaukomatkastaan: ”Intensiivinen ja ikimuistoinen”

Televisiosta tuttu lääkäri Pippa Laukka kertoo perusteellisen someraportin avulla hieman erilaisesta kaukomatkailusta.

Pippa oli Nepalissa Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöprojektin johdosta.

”Hankeprojektien kattoteemat liittyvät ilmastonmuutokseen, ruokaturvaan ja naisten asemaan. Pääsin tutustumaan kyläyhteisöihin ja todistamaan myös hankeprojektin tuloksia. Vaikutuin miten yhteisön voimaantuminen alkaa, kun naiset saavat luottamuksen toisiinsa”.

Pippa vieraili hyvin erilaisen arkipäivän keskellä, kuin olemme tottuneet Suomessa.

”Keskustelen tyttöjen ja naisten kanssa tulkin välityksellä. Kun kysyn tunteista ja haaveista, he jäävät sanattomiksi, sillä unelmointi on luksusta. Kun elämä keskittyy seuraavan aterian hankkimiseen, ei ole aikaa haaveiluun. Eräs 17-vuotias naimisissa oleva tyttö kertoo, että hänen suurin haaveensa on päästä joku päivä käymään Kathmandussa. Vaikka kylän ja Kathmandun välissä on vain joitakin satoja kilometrejä, suurimmalle osalle lyhyetkin etäisyydet ja unelmat ovat mahdottomia saavutettaviksi”.

Pippa Laukka / Instagram

”Erään naisen katseessa välähti ilo kun hän kertoi pitävänsä kerran viikossa vapaapäivää. Kysyin häneltä, miten hän sitä viettää. Nainen kertoi vilpittömänä ja iloisesti, että vapaapäivinä ei tarvitse tehdä viljelystöitä vaan ainoastaan kantaa vesi, laittaa ruokaa, hoitaa karja ja lapset”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone