Hanoi Rocksin klassikkoalbumi miksattiin pilalle – uusi versio paljastaa totuuden: ”tästä levyssä oli aina kysymys”

Svart Records julkaisee: Hanoi Rocksin ”Oriental Beat” -albumi alkuperäisistä, kadonneiksi luulluista nauhoista toteutettuna uutena, virallisena miksauksena. Oriental Beat – 40th Anniversary Re(al)mix julkaistaan 17.3.2022 vinyylinä, CD:nä sekä digitaalisesti. 

40-vuotisjuhlapainoksen uuden miksauksen toteutti Petri Majuri E-Studiolla yhteistyössä yhtyeen kanssa. Vokalisti Michael Monroe kutsuu uutta julkaisua ”pisimmäksi ja hitaimmaksi levyntekoprosessiksi koskaan”.

Tämä 40 vuotta aikaa vienyt uusi versio ei ole vain remix vaan the REAL MIX, todellinen miksaus, jonka teossa Hanoi Rocks on ollut alusta asti mukana.”

Oriental Beat nauhoitettiin Lontoossa 1981 maineikkaassa Advison -studiossa yötöinä 200 punnalla päivässä, kun brittiläinen punk ja uusi aalto hallitsivat paikallista musiikkimaailmaa. Vuonna 1982 julkaistu lopputulos ei vastannut yhtyeen näkemystä. Basisti Sami Yaffa toteaa sen olevan ”uramme huonosoundisin levy” ja Michael Monroen mukaan ”Tuottajalla ei ollut aavistustakaan siitä, mistä Hanoi Rocksissa oli kyse, ja hänen miksauksensa meni hirvittävällä tavalla pieleen.” 

Oriental Beatin äänittänyt ja miksannut Peter Wooliscroft ei ollut rocktuottaja. Hanoi Rocks -manageri Richard Bishopin mukaan Wooliscroft ”yritti saada albumin kuulostamaan Spandau Balletilta.

Hanoi Rocks on aina pitänyt Oriental Beatin alkuperäistä miksausta katastrofina, mutta aikoinaan levy julkaistiin nopeasti eikä yhtyeellä ollut mahdollisuutta äänittää tai miksata sitä uudelleen. Silloiselta levy-yhtiöltä olivat rahat lopussa ja albumin masteritkin katosivat. Vuosikymmenten jälkeen Oriental Beatin moniraitanauhat löytyivät mystisesti Universal Musicin arkistoista…

Yhtyeen toisen kitaristin Nasty Suiciden mukaan ”levy purettiin alkutekijöihinsä ja rakennettiin uudestaan niin, että sen todellinen sisältö pääsee esille. Lopputulos on meille unelma, jonka toteutumista odotettiin pitkään – TÄSTÄ levyssä oli aina kysymys!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone