Arman Alizadin ohjelma pelottavan ajankohtainen: Suomalaisten idyllinen lintukoto voi särkyä yllättäen milloin tahansa

Arman Pohjantähden alla -ohjelman 5. kauden päätösjaksossa Arman Alizad tapaa palkitun valokuvaajan ja ja luonnonsuojelija Jere Hietalan. Vapaa-ajallaan Jere on aktiivinen reserviläinen, ja toiminta on opettanut miehelle paljon välttämättömiä selviytymiskeinoja kriisitilanteisiin.

Jos et ole jaksoa nähnyt, varoituksena sisältää ennakkoa tulevasta. Arman Pohjantähden alla -sarjan viides kausi on jo nähty aikaisemmin Ruutu-palvelussa.

Jere muistuttaa, että globaalien muutosten myötä suomalaisten idyllinen lintukoto voi särkyä yllättäen milloin tahansa. Tällaisissa tilanteissa moni saattaa olla pulassa.

Reservi tarkoittaa vastuun ottamista yksittäisenä kansalaisena. Haluan pitää itseni toimintakykyisenä sellaisia tilanteita varten, missä koko kansakunta tarvitsee yksilöitä. Meidän maan sisäinen toimivuus ja tämän hetkinen tasapaino ei määritä meitä koskevia uhkakuvia”.

”Me kuitenkin eletään symbioosissa globaalin maailmantilanteen kanssa. Tämä lintukoto, mistä ihmiset puhuvat, sitä ei ole missään muualla kuin ajatuksen tasolla”.

Reserviläistoimintaan kuuluu ampumisen harjoittelua, ensihoitotaitoja, erätaitojen opettelua ja luonnossa liikkumista.

”Sellaisia perus selviytymistaitoja luonnossa ja urbaanilla alueella. Suomessa on todella aktiivinen reserviläistoiminta ja hyvä niin, koska mulle se merkkaa sellaista puolustamisen kulmakiveä”.

Jere kertoo Armanille, mitkä taidot jokaisen suomalaisen olisi hyvä osata poikkeustilanteita varten. Selviytymistaidoista voi olla hyötyä yllättävissä kriiseissä, onnettomuuksissa, metsään eksyessä tai muussa odottamattomassa tilanteessa.

Toisena aiheena jaksossa käsitellään kybersotaa, ja Suomen valmiutta tuntemattomien uhkien edessä.

Arman Pohjantähden alla -jaksot Nelosella, Jim-kaavalla ja Ruudussa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone