Anna Puu jakaa somessa vessakokemuksiaan Keniasta – tästä on kyse

Artisti Anna Puu on matkustanut sometietojen mukaan Keninaan.

Someviestin aihetunnisteesta löytyy Mifuko Trust, joka selventää matkan perimmäistä tarkoitusta. Tarkoitus on laittaa yhteisössä hyvä kiertämään, ja yksi vahva keino on tukea yhteisön naisia tuottamaan yhteistä hyvää.

Mifuko Trust on vuonna 2012 perustettu avustusjärjestö, joka tukee Mifuko Oy:n yhteiskunnallisen vastuun työtä itäisen Kenian maaseutualueilla. Mifuko Trust katsoo, että naisten aseman vahvistaminen on tehokas keino tukea koko yhteisön hyvinvointia. Mifuko Trust parantaa käsityöläisten ja yhteisöjen elämänlaatua lahjoitusten ja hankkeiden avulla”, todetaan Mifuko Trustin verkkosivuilla.

”Reissun ensimmäinen kohde oli Jane Mutalan koti ja pientila. Jane on paikallinen power house, jonka luokse kokoontuu hänen johtamansa naisryhmä punomaan koreja, jakamaan ilot, huolet sekä laulut ja toimimaan toistensa turvaverkkona ja taloudellisina neuvonantajina.

Janen pihamaalla on Mifuko Trustin ekologisen kuivakäymälän pilotti (aikaisemmin käytettiin kuoppakäymälää, jonka käyttöikä on max 10 vuotta). Pilottikäymälän käytyä liian pieneksi tälle isolle naisryhmälle, pihaan rakennettiin uusi esteetön kuivakäymälä sekä peseytymistila. Testasin, toimi!

Kuivakäymälöistä taas saadaan aikanaan tärkeää orgaanista lannoitetta pienviljelmille. Jane kasvatta intohimoisesti samballaan muun muassa maissia, mangoa, sitrushedelmiä, papaijaa, yrttejä, lehtikaalia, pinaattia ja banaania. Ja voi luoja oli muuten elämäni parhaat mangot”

Anna Puu / Instagram

Anna on reissussa yhdessä Mifuko Trustin Minna Impiön, Mari Martikaisen sekä Sanna Saastamoisen kanssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone