VIP-erikoismies Jussi Lehtinen teki valtaisan etikettivirheen pyytäessään nimikirjoitusta Lewis Hamiltonilta: ”Jotenkin suustani loikkasi sammakko”

Petteri Ala-Kivimäen kirjoittama Concierge – VIP-erikoismies -kirja kertoo VIP-erikoispalveluja tarjoavan Jussi Lehtisen tarinan ja kurkistaa hänen erikoiseen ammattiin ja luksuselämän kulisseihin.

Jussi Lehtiselle soitetaan, kun jonkun täytyy huolehtia maailmantähdistä, liikemiehistä tai kuninkaallisista Hän järjestää heille erikoispalveluja, huolehtii turvallisuudesta ja järjestää huippukalliita juhlia. Hänen asiakkaat ovat yleensä erittäin varakkaita.

Myös pienet ja suljetut F1-piirit ovat tulleet tutuksi Lehtiselle. Hän kertoo olevansa aina tarkka työntekijöidensä pukeutumisesta ja käytöksestä, mutta juurikin F1-varikolla hän teki itse vakavan etikettivirheen.

Kyseinen kämmi sattui Abu Dhabin GP:n ruokapöydässä, kun Valtteri Bottas oli voittanut kisan. Lehtinen istui Bottaksen Rauno-isän kanssa pöydässä Mersun varikolla.

”Olin ostanut Mersun tuulitakin, johon ajattelin hankkia tallin kuljettajien, Valtterin ja Lewis Hamiltonin, nimikirjoitukset. Veisin takin lahjaksi jyväskyläläiselle puistojumpan vetäjälle kiitokseksi kuntoilukaudesta”, Lehtinen muistelee.

Kohta formulatähti Lewis Hamilton saapuikin pöytään onnittelemaan Valtterin isää. Lehtinen koki, että hänen tilaisuutensa oli koittanut. Hän nappasi tuulitakin ja nousi pyytämään siihen Hamiltonin nimikirjoitusta.

”Olin nauttinut pari lasillista samppanjaa, ja jotenkin suustani loikkasi sammakko, kun ojensin tuulitakin kohti maailmanmestaria.
”Can I have your telephone number, please?”
, Lehtinen sai sanottua.

Eli nimmarin sijaan hän pyysi vahingossa Lewis Hamiltonin puhelinnumeroa.

”Aika pysähtyi. Kaikki pöydässä tyrmistyivät. Näiltä supertähdiltä ei yksinkertaisesti pyydetä puhelinnumeroa. Olisin voinut pyytää Lewis Hamiltonia luovuttamaan sisäelimensä tai merkittävän summan rahaa, mutta en missään nimessä puhelinnumeroaan”, Lehtinen kertoo kirjassa.

Tilanne johti siihen, että Hamilton katsoi Lehtistä pitkään, kunnes remahti nauruun. Lehtinen oikaisi virheensä ja F1-mestari kirjoitti nimmarin tuliaistuulitakkiin.

Lehtinen toteaa, että puhelinnumeron pyytäminen on isku suoraan julkisuuden henkilöiden varjeltuun ja arvokkaimpaan ytimeen eli yksityisyyteen.

”He eivät halua mitään niin paljon kuin omaa rauhaa, sitä, että kukaan ei tuijota heitä. Että he olisivat vain yksi muista.”

Lehtinen toteaa, että F1-kuljettajiin pätee sama kuin kuninkaallisiin: heitä voi kyllä ihailla, mutta heitä ei kannata kadehtia.

”Ihmisillä on varikolla tietty rooli päällä. Esimerkiksi kuljettajille eräänlainen kuori on pakollinen, sillä ulkopuolinen paine on niin kova. Joka toinen vastaantulija haluaa pysäyttää heidät, pyytää valokuvaan tai nimikirjoitusta. Heidän lähelleen ängetään ja heiltä halutaan jatkuvasti jotain. Kuljettajat ajavat sähköpotkulaudoillaan mahdollisimman lujaa, jotta kukaan ei ehtisi häiritä heitä.”

Kursivoidut kohdat ovat kirjasta Concierge – VIP-erikoismies, joka on saatavilla e-kirjana ja Markus Niemen lukemana äänikirjana.

Lue lisää: VIP-asiakkaiden erikoispalvelijan Jussi Lehtinen värikäs elämäkerta pursuaa kiehtovia tarinoita – yksi työkeikka vetää sanattomaksi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone