Hirttämättömät floppasi teattereissa, mutta miten käy kotisohvilla? Spede-klassikon uusintaversion voi katsoa kotona

Spede Pasasen vuoden 1971 klassikkolänkkäristä tehty uusintaversio Hirttämättömät julkaistiin tänään digitaalisena ostoelokuvana.Vuokraversio julkaistaan 11. syyskuuta.

Elokuvan on ohjannut Andrei Alén, joka myös näyttelee yhtä pääosaa Aku Hirviniemen ja Ona Huczkowskin kanssa.

Hirttämättömät sai ensi-illan elokuvateattereissa 23. toukokuuta 2023. Elokuva ei kiinnostanut maksavaa yleisöä. Avausviikonlopun katsojamäärä jäi alle 700. Suomen Elokuvasäätiön tilaston mukaan elokuva keräsi 2869 katsojaa, joka oli kaikkea muuta kuin mitä oli odotettu.

Elokuvassa tulevaisuuden Suomi on muuttunut pähkähulluksi, ja tympääntyt Viola saa mestarillisen idean. Hän päättää huijata surullisenkuuluisaa Yksinäistä Ratsastajaa ja hänen apuriaan Tontoa. Viola tekaisee itsestään etsintäkuullutuksen, ja ottaa Gonzales-nimisen maatierosvon identiteetin.

Hirttämättömät keräsi pääosin yhden tai kahden tähden arvosteluja. Erikoista oli, ettei kriitikoille järjestetty perinteisiä ennakkonäytöksiä. Ensimmäinen tilaisuus nähdä elokuva toteutui vasta ensi-illassa.

Pertti ”Spede” Pasasen tuottama alkuperäinen Hirttämättömät sai teattereissa elokuvateattereissa 179 798 katsojaa. Elokuvasta on tullut klassikko.

On mielenkiintoista nähdä, millaista pöhinää uusi Hirttämättömät aiheuttaa kotikatsomoissa.

Hirttämättömät on saatavilla muun muassa Elisa Viihteestä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

4 kommenttia

  1. Spede pyörii haudassaan pahemmin, kuin Anita Leiristön väitteiden jälkeen.

  2. Hirveintä kuraa mitä ihan hetkeen on trailereissa nähty. Tällehän kalpenee Disneyn uusintafilmatisoinnitkin. Ei pitäis olla edes tekijöille kovin suuri yllätys ettei ketään ole kiinnostanut tätä nähdä.

  3. Joo tollanen klassikkoelokuvien rääpiminen pitäisi lailla kieltää. Joskus uusimtaversiot onnistuu,mutta aniharvoin.

  4. En katso yhtään elokuvaa missä on Hirviniemi tai Riku Nieminen.

Kommentit suljettu.