Tänään TV:ssä kärpäsbudjetilla tehty Bond-leffa, jossa on ikimuistoinen Bond-kaunottaren rantakohtaus

Salainen agentti 007 ja tohtori No (K16) – Nelonen tiistaina 29.08. klo 21:00

Nelosella nähdään tiistaina kaikkien aikojen ensimmäinen James Bond -seikkailu. Bondia esittää vuonna 1962 valmistuneessa elokuvassa tuolloin vain 32-vuotias Sean Connery.

Salainen agentti 007 -elokuvaa kuvattiin Jamaikalla ja Englannissa. Kuvausten aikaan ilmassa ei vielä ollut Bond-hysteriaa, joten kuvaukset eivät herättäneet minkäänlaista mielenkiintoa.

Elokuvan budjetti oli vaivaiset miljoona dollaria, mutta elokuva tuotti yli 60 miljoonaa dollaria.

Tohtori No nousi myöhemmin todelliseksi klassikoksi. Samalla se käynnisti kenties tähän mennessä legendaarisimman elokuvasarjan.

Vuosituhannen vaihteeesa British Film Instituten kyselyssä Tohtori No äänestettiin kaikkien aikojen 41. parhaaksi britti­elokuvaksi.

Elokuvassa James Bond saapuu Jamaikalle tutkimaan murhatun John Strangwaysin tapausta. Käsikirjoitus pohjautuu kirjailija Ian Flemingin vuonna 1958 julkaistuun romaaniin, jonka suomennos ilmestyi 1963.

Elokuvan ohjasi kiinalaissyntyinen Terence Young. Hän ohjasi myös Bond-sarjan elokuvat Salainen agentti 007 Istanbulissa ja Pallosalama.

Kaikkien aikojen ensimmäisessä James Bond -seikkailussa salaisella agentilla on vastassaan salaperäinen tiedemies tohtori No, joka on päättänyt tehdä selvää Yhdysvaltain avaruusohjelmasta.

Elokuva sisältää yhden Bond-elokuvien ikimuistoisista kohtauksista: Bond kohtaa merestä nousevan kaunottaren, Honey Ryderin. Kohtauksen voi katsoa jutun alta.

Ursula Andressin esittämä Bond-kaunotar on jäänyt lähtemättömästi Bond-fanien mieleen ja Ursulan olemus toimii esimerkkinä ”Bond-tytöille” vielä tänäkin päivänä.

Ursula Andress muisteli 007-sivustolle, että hän ja Sean Connery ”tappelivat” levysoittimesta oppiakseen kohtauksessa lauletun ”Underneath The Mango Tree” -kappaleen sanat.

”Sean otti minulta levysoittimen ja minun piti mennä varastamaan se häneltä takaisin. Hän ei tarvinnut harjoitella, koska hän lauloi kappaleen paljon paremmin kuin minä. ”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone