Veeti Kallio julkaisi vaikeiden vuosien selviytymislauluja

Musiikin sekätyöläinen Veeti Kallio on julkaissut kolmannen soololevynsä nimeltään Vereslihalla. Uusi levy on henkilökohtainen tilitys ja vaikeiden vuosien kunniaksi tehty selviytymislaulu. Levy on entistä enemmän artistin näköinen, rosoinen mutta sydämellisen tunteellinen.

Veeti Kallio muistetaan Veeti & The Velvets ja Veeti & The Elastic Family -kokoonpanoista mutta mies on ehtinyt moneen projektiin – laulamisen ohessa Kallio on työskennellyt myös niin teatterilavoilla kuin elokuvissa. Q-teatterin ja Uuden Iloisen Teatterin projektien lisäksi  Veeti on vieraillut mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Tampereen Työväenteatterissa ja Turun Kaupunginteatetterissa, jossa Veeti nähtiin Kakola-nimisessä rock-musikaalissa. Duo-ja bändikeikkojen lisäksi Veetillä on myös oma tatuointiliike. Mutta Veeti on kuitenkin kaikesta huolimatta ja ennen kaikkea musiikkimies!

– Musiikki on kuin mun jalat tai silmät – kyllä mä tiedän, että ilman niitäkin tulisi toimeen mutta oon kiitollinen, että  voin kulkea ja nähdä!

Veetin mukaan levy oli melkeinpä pakko tehdä. Levystä tuli artistin näköinen kokonaisuus. Kun biisejä syntyy, on mahtavaa saada ne tallennettua. ”Ja yhteistyö biisien tekemisessä on vaan niin mukavaa”.

Veetin sanoin edellinen Lohikäärmeportti-niminen soololevy oli enemmänkin tuottajan näkemys kuin artistin visio omista biiseistään. Tuottajan ohjenuorana oli taittaa kaikki ”rösöt ja kulmat pois”.  Tuottajan visio oli myös silloisen levy-yhtiön, Universalin, näkemys asiaan.

– Se olikin  suurin syy, miksi mä lähdin sieltä meneen! Vereslihalla-levylle  me saatiin niin hieno yhteistyö ja ymmärrys Miitrin (Aaltonen) kanssa – Miitrin osuus on merkittävä myös siinä, että hän ymmärsi, mitä MÄ haluun.

Levy on pääosin Veetin säveltämää ja sanoittamaa materiaalia. Anssi Kela oli mukana työstämässä kahta biisiä. Veeti toteaa käyneensä ensimmäistä kertaa tekstejään läpi moneen kertaa ja monien tyyppien kanssa. Tekstejä sorvattiin mm. Miitrin, Vesa Kääpän ja Marko Annalan kanssa.

– Tekstit on haastavia ja ison työn vaativia, mutta hyvä niin.

Nykyään Turun lähiseudulla, Paimiossa, asuva Veeti tekee keikkoja niin yksin, duona kuin bändin kanssa. Ja lisäksi on vielä tatuointibisnes.

– Mä oon tällainen köyhä laulajapoika. Teen kaikki duunit, mitä vaan voi tehdä.

Raitistuneena ja buddhalaisuuden löytäneenä, onko sinulla edes suurta paloa laajoille, kuukausia kestäville kiertueille? Miltä parin kuukauden kiertuebussielämä vaikuttaisi tässä ja nyt?

– Kyllä mä oon valmis ihan million vaan keikoille ja kiertueille.

Levysi on julkaistu Turenki Recordsin kautta, kommenttia.

– Sain tehdä just sellaista musaa kuin haluan ja muutenkin  maanläheinen, inhimillinen tatsi asioihin. Käytännön asioista helppo sopia, eivät ole sellaisia ”joo, joo-miehiä”.

Olet kertonut avoimesti päihde/masennuskuvioista. Yleensä arkielämäänsä haluaa suojella lööppien pyöritykseltä mutta onko avautumisellasi laajempia tavoitteita/merkityksiä?

– Ei ole tavoitteita tai merkityksiä; toivottavasti joku saa kannustusta hakea apua,  jos menee huonosti. Oon saanut hyvää palautetta avautumisestani.

Sinut on  nähty myös Tanssii Tähtien Kanssa ja Kuorosota -ohjelmissa. Mitä niistä jäi käteen?

– Hyviä kokemuksia, uusia mahtavia tuttavuuksia

Olet myös pyrkinyt Euroviisuihin. Onko asia vielä ajankohtainen?

– Musajutut on aina ajankohtaisia!

Spotify ja digitaalinen jakelu ovat muuttaneet/muuttavat rajusti musiikkibisnestä. Millaisia ovat omakohtaiset kokemukset asiasta?

– Hyvä juttu, kun asiat menee eteenpäin ja nuorten tie Suomesta maailmantähteyteen on entistä jouhevampaa.

Mitä Veeti Kalliolta on lupa odottaa tulevaisuudessa?

– Erinomaista musaa ja keikkoja.

 

(Veetin Vereslihalla Mesta.netin  arvioimana)

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone