Valtteri Bottas Lahdessa – luvassa kansainvälinen pyöräilykisa, harrastajat tervetulleita: ”Voit lähteä samalta viivalta huippujen kanssa”

Nastolasta kotoisin oleva F1-ammattilainen Valtteri Bottas on nykyään lahtelainen Nastolan yhdistyttyä Lahteen vuonna 2016.

Valtteri Bottas oli puolisonsa Tiffany Cromwellin kanssa median pyörityksessä tiistaina Lahden Piano Paviljongissa.

Valtteri Bottaksen ideoima pyöräilytapahtuma valloittaa Lahden seudun soratiet kesäkuun 10. päivä.

Ideaa on haettu Coloradosta. FNLD GRVL pyöräilykisa sijoittuu juuri Lahteen, koska Salpausselän vaihteleva maasto ja hiekka luovat lajille poikkeuksellisen ihanteelliset olosuhteet.

Vaikka kilpailuun osallistuu maailman sorapyöräilijöiden kärkeä, suurin osa on harrastajia. Osallistujia on tällä hetkellä vajaa 800, tuhanteen pyritään. Ilmoittautuneista 40 prosenttia tulee Yhdysvalloista, toiseksi eniten isäntämaa Suomesta ja Iso-Britanniasta kolmanneksi eniten. Tavoitteena on luoda koko viikon kattava tapahtuma.

”Voit lähteä samalta viivalta huippujen kanssa ja haastaa itsesi maailman parhaita vastaan. Vain harvoissa urheilulajeissa se on mahdollista”, kehuu Bottas gravel-pyöräilytapahtumaa.

Bottas kokee, että on turvallisempaa ajaa hiekkateillä ja samalla pääsee nauttimaan luonnosta ihan eri tavalla. Gravel-pyörä on ylivoimainen, koska sillä voi ajaa missä tahansa, päällystetyllä ja päällystämättömällä tiellä.

Olen mukana 77 km matkalla, tule mukaan kisaan tai katsomaan”, Valtteri Bottas kannustaa lahtelaisia.

(Lahden kaupunki)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone