UMK23-kisan säännöt julkistettu – tämän säännöt sanovat ulkomaalaisten osallistumisesta Suomen viisukisaan

Uuden Musiikin Kilpailussa etsitään jälleen parasta uutta suomalaista kappaletta ja esiintyjää – lähetettäväksi Suomen euroviisuedustajaksi.

UMK23-kisan säännöt on julkistettu.

Yle päättää kilpailuprosessin toteuttamistavasta myöhemmin, mutta ota jo nyt huomioon nämä asiat:

Kilpailuun voi osallistua vain ennen julkaisemattomalla kappaleella. Kilpailuun voi lähettää demoja 1.9.-5.9.2022 välisenä aikana. Kilpailuun hyväksytään ainoastaan määräaikana saapuneet, näiden sääntöjen mukaiset demot. Demo ja muut pyydetyt materiaalit toimitetaan lataamalla ne digitaalisessa
muodossa Ylen palvelimelle.

Esiintyjä voi osallistua kilpailuun solistina enintään kolmella kappaleella ja jatkoon voidaan hyväksyä enintään yksi kappale per solisti. Esiintyjät voivat olla mukana useammassa kappaleessa yhtyeen rivijäsenenä. Kappaleiden tekijät (säveltäjät, sanoittajat, sovittajat) voivat osallistua kilpailuun usealla kappaleella.

Huom; solistin tai yhtyeen, joka esittää kappaleen demolla, tulee olla kappaleen lopullinen esittäjä.

Yle pidättää itselleen oikeuden päättää kilpailijoiden valintatavasta. Valintaprosessi tapahtuu kuitenkin asiantuntijaraadin avulla.

Kilpailuun lähetetyllä demolla ei saa osallistua muiden maiden Eurovision Song Contest -karsintoihin. Myös vähintään yhdellä kappaleen tekijöistä ja pääsolist(e)illa on oltava Suomen kansalaisuus tai pysyvä asuinpaikka Suomessa. EBU-sääntöjen mukaan kaikkien kilpailuun osallistuvien esiintyjien tulee täyttää 16 vuotta 1.5.2023 mennessä. (ikärajoitus ei koske kappaleen säveltäjiä, sanoittajia tai sovittajia).

Kappaleen kesto saa olla korkeintaan kolme (3) minuuttia.

Tiivistettynä, lmoittautumiseen vaaditaan digitaalisessa muodossa:

Demokappale. Tiedostomuoto: mp3.

Valokuva kappaleen esittäjästä ja/tai yhtyeestä.Tarkista, että mukana on valokuvaajan nimi ja että sinulla on kuvien käyttöoikeus. Tiedostomuoto: .jpg., suurin mahd. tiedostokoko. Huom! Ei.raw -tiedostoja.

Julkaisukelpoinen bio kilpailijasta (solist(e)ista ja/tai yhtyeestä) sisältäen kilpailijan mahdolliset Instagram-, Twitter -, Facebook-, verkkosivu- tms. linkit.

Kappaleen sanat. (.doc, .pdf tai .rtf)

(Materiaalien latausohjeet löytyvät 1.9.2022 osoitteesta yle.fi/umk)

Lue ohjeet kokonaisuudessaan täällä
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone