Suomirockin suurimpiin lukeutuva Don Huonot yllättää ilmoittamalla paluustaan keikkalavoille – tästä on kyse!

Suomirockin suurimpiin nimiin lukeutuva Don Huonot yllättää ilmoittamalla paluustaan keikkalavoille ensi keväänä.

Luvassa on ”Mustaa ja valkoista” -klubikiertue, jonka keikat koostuvat intensiivisestä kahden setin kokonaisuudesta. Illat alkavat akustisella osuudella, jonka jälkeen lyhyen tauon jälkeen on sähköisen keikan vuoro.

”Vuosi sitten kokoonnuimme pitkän tauon jälkeen Jussin täyttäessä pyöreitä ja soitimme hänen synttäribileissään akustisen keikan. Illasta jäi kohottava fiilis ja kun agenttimme Samppa kutsui meidät keväällä lounaalle, ei meitä tainnut olla vaikea taivutella ajatukseen juhlia bändimme 35-vuotissynttäreitä tekemällä paluu keikoille.

Mustaa ja valkoista -kiertueen eka tunti fiilistellään akustisesti. Teimme alkusyksystä uudet akkarisovitukset 17 biisistä, joista valitsemme jokaiselle illalle omanlaisensa kokonaisuuden. Mukana on myös harvemmin livenä kuultuja kappaleita. Uusissa sovituksissa laulujen tarinat, melodiat ja lauluköörit saavat tilaa mutta akustinen setti ei ole pelkkää tunnelmointia vaan myös rytmistä iloittelua. Iltojen toinen osuus taas musisoidaan sitten äänekkäämmin sähkökitarat edellä.

Kyseessä ei ole konserttisalimainen konsepti väliaikoineen vaan intensiivinen kahden setin kokonaisuus kera lyhyen teknisen tauon”

Don Huonot lähtee kiertueelle yhtyeen viimeisimmän ja samalla pitkäikäisimmän kokoonpanon kanssa: Kalle Ahola (laulu, kitara), Jussi Chydenius (rummut), Jukka Puurula (basso) ja Kie von Hertzen (kitara). Tulevalla kiertueella Don Huonojen lisäksi lavalla nähdään yhtyeen monivuotinen kiertuekitaristi, multi-instrumentalisti Jarmo Saari.

Don Huonot – Mustaa ja valkoista:
PE 12.4. Kuopio, Sawohouse Underground
LA 13.4. Tampere, Pakkahuone
PE 19.4. Turku, Teatro (Logomo)
LA 20.4. Lahti, Finlandia-klubi
LA 27.4. Helsinki, Tavastia
PE 3.5. Jyväskylä, Lutakko
LA 4.5. Seinäjoki, Rytmikorjaamo

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone