Tänään TV:ssä: Kotimaisen seikkailuelokuvan jatko-osa ei menestynyt – Säästösyistä Pariisia kuvattiin valokuvasta

Kuollut mies kummittelee – TV1 perjantaina 17.11. klo 13:20

Vuonna 1952 valmistuneessa komediallisessa seikkailuelokuvassa eversti Sarmo (Joel Rinne) alias ”Kuollut mies” tutkii neljän eteläamerikkalaisen konsulin henkeen kohdistuvia uhkauksia ja rikosvyyhtiä. Etsiväntyönsä lomassa hän hurmaa konsulien tyttäriä.

Kuollut mies kummittelee oli järjestyksessään kolmas Kuollut mies -seikkailuelokuva.

Kriitikot eivät juuri innostuneet Jorma Nortimon ohjaamasta ja Simo Penttilän elokuvasta. Harvinaista kyllä käsikirjoitusta kiitettiin yleisesti paremmaksi kuin itse elokuvaa.

”Vauhdikkuutta Nortimo on kyllä elokuvaan saanut melko runsaasti, eikä hän sentään ole alkuperäisestä huumorista hävittänyt kuin suhteellisen pienen osan. Nortimon tyyli on joka tapauksessa Penttilän käsikirjoitukseen liian karkea; hän suosii poikien seikkailukirjojen korostettuja tehokeinoja, kun taas Penttilä ei koskaan käytä sellaista ilman huumoria”, kirjoitti Uusi Suomi -lehti.

Kuollut mies kummittelee ei menestynyt teattereissa ja se jäi viimeiseksi ”Kuolleen miehen seikkailuksi”.Toista tv-esitystä seurasi vuonna 1968 peräti 1 870 000 katsojaa.

Sarjan hahmoihin lukeutuvat viiden kuvitteellisen väli-amerikkalaisen pikkuvaltion Suomen-konsulit. Säästösyistä elokuvan avaava yleisnäkymä Pariisista on kuvattu valokuvasta.

Suomen kansallisfilmografian mukaan elokuvan ulkokuvauksia kuvattiin eri puolilla Helsinkiä ja Espoon Westendin Shellillä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone