Suomessa parhaillaan kuvaava Sibell Kekilli saa yhä fanipalautetta Game of Thronesista – ”Monet vihaavat minua roolihahmoni takia”

Jännitysdraamasarja Bulletsia on kuvattu talven ja kevään aikana Helsingissä. Elisa Viihteen alkuperäissarjaa tähdittävät muun muassa Krista Kosonen, Tommi Korpela ja Sibel Kekilli.

37-vuotias Kekilli on asunut tammikuun puolivälistä lähtien Suomessa kuvausten takia. Helsingin lisäksi Bulletia on kuvattu Brysselissä ja Georgiassa.

”Kuvauksia on tehty pääasiassa öisin, joten päivät ovat menneet pääasiassa nukkuessa. Viime yönä lopetimme kuvaukset kolmelta”, näyttelijätär huokaa hymyillen.

Kekilli tuli tutuksi HBO:n hittisarjasta Game of Thronesista. Hän näytteli sarjan ensimmäisillä kausilla Shae-hahmoa.

Maailmanlaajuisen suosioon yltäneen fantasiasarja teki Sibell Kekillistä tunnetun ja ovet aukesivat moneen suuntaan.

”Toki sarjan maailmanlaajuinen menestys muutti elämääni. Selkein muutos on se, että nyt kaikki alalla työskentelevät tietävät, kuka minä olen. Se koskee elokuvien ja tv-sarjojen roolittajia, kuvaajia kuin ohjaajiakin”, Kekilli sanoo.

Hampurissa asuva näyttelijätär saa edelleen runsaasti fanipostia Game of Thrones -faneilta, vaikka hän poistui sarjan näyttelijäkaartista vuonna 2014.

”Suurin osa yhteydenotoista on mukavia, mutta joukossa on myös vihapostia. Monet sarjan fanit sanovat vihaavansa minua, koska petin Tyrionin. He eivät ymmärrä, että kyseessä on roolihahmo. Aina jonkun on oltava pahis ja se tällä kertaa se olin minä”, Kekilli naurahtaa.

Kovin herttainen ei ole Kekillin roolihahmo nytkään. Bulletissa hän näyttelee Madina-nimistä naisterroristia, joka saapuu Helsinkiin suorittamaan viimeistä tehtäväänsä.

”Hän kouluttaa muita naisia itsemurhapommittajiksi. Hän on pahasti traumatisoitunut menneisyyden tapahtumien johdosta. Näyttelijä koitan suhtautua häneen empaattisesti ja ymmärtää hänen valintojaan”, Kekilli sanoo.

Tulevaisuudessa häntä kiinnostaa myös elokuvien ja tv-sarjojen ohjaaminen. Kekilli toteaa, että näytelijän ammatti on pitkälti odottelua, joten häntä kiehtoisi heittäytyä hektiseen ohjaustyöhön. Hän on ohjannut lyhyen dokumenttielokuvan ranskalaiselle televisiokanavalle.

”Olen taide-elokuvien suuri ystävä. Minua kiinnostaisi tehdä Lady Birdin ja Three Billboards Outside Ebbing, Missourin kaltaisia taide-elokuvia, joissa on mustaa huumoria”, hän kaavailee.

Lue myös: Game of Thrones -tähti Sibel Kekilli viihtyy Suomessa, mutta himosaunojaksi hän ei tunnustaudu.

Elisa Viihteen alkuperäissarja saa ensi-iltansa syksyllä 2018. Sarjan tuottaa suomalainen Vertigo ja osatuottajia ovat saksalainen Nadcon (Silta, The Killing) ja belgialainen Lumière. Bulletsin kansainvälisestä jakelusta vastaa Sky Vision.

 

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone