Game of Thrones -tähti Sibel Kekilli viihtyy Suomessa, mutta himosaunojaksi hän ei tunnustaudu

bullet 5 (2)

Saksalainen näyttelijätär Sibel Kekilli, 37, on asunut alkuvuoden Helsingissä. Syynä on Elisa Viihteen alkuperäissarja Bullet, jota kuvataan parhaillaan pääkaupunkiseudulla.

Suomi on hänelle ennestään tuttu maa, sillä hän kuvasi täällä Pihalla-elokuvaa kymmenen vuotta sitten.

”Olin silloin kuusi viikkoa Suomessa ja minulle jäi enemmän aikaa tutustua kauniiseen maahanne. Kävin katsomassa nähtävyyksiä, kävelin ympäriinsä ja matkustin Ilomantsiin saakka. Se oli todella upea kokemus.”

”Bullet-sarjaa on kuvattu suurimmaksi osaksi öisin, joten päivät ovat menneet pitkälti nukkuessa”, Sibell Kekilli kertoo Mesta.netille.

Istumme isossa toimistotalossa Helsingin Pitäjänmällä. Toimistoon on lavastettu poliisin terrorismiyksikön tutkintakeskus. Pöydillä on paperinivaskoja ja isolla screenilla on kaupungin kartta.

Kekilli esittää sarjassa Madina-nimistä terroristia, joka saapuu Helsinkiin suorittamaan viimeistä tehtäväänsä. Hän kertoo saaneensa rooliaan varten ampuma-asekoulutusta.

”Madina on eräänlainen sotilas, joka värvää muita tyttöjä tekemään itsemurhapommituksia. Hän on pahoin traumatisoitunut ja siihen on selkeä syy. Siviilissä hänenlaisestaan olisi turvallista pysyä kaukana, mutta näyttelijänä tunnen empatiaa ja koitan ymmärtää hänen tekojaan.”

Kekilli kertoo ihastuneensa Bulletin käsikirjoitukseen. Hän kuvailee sarjaa ”synkäksi ja mielenkiintoiseksi”.

Sarjassa rikostutkija Mari Saari (Krista Kosonen) soluttautuu – ehkä liiankin syvälle – terrorismitarkoituksessa Suomeen saapuneen Madinan (Kekilli) lähipiiriin.

”On aika harvinaista, että päähenkilönä on kaksi naista. Heillä molemmilla on oma traumansa.”

Syksyllä 2018 Elisa Viihteessä alkavan jännityssarjan pääosissa nähdään myös Tommi Korpela, Outi Mäenpää ja ruotsalainen Dragomir Mrsic.

Kekilli näytteli huippusuositussa Game of Thrones -sarjassa vuosina 2011 – 2014. Shaen rooli teki hänestä tunnetun ympäri maailmaa. Ajasta HBO:n fantasiasarjassa jäi hänelle hienoja muistoja.

”Se oli upea matka ja jäin ikävöimään meidän upeaa tiimiä. Ensimmäisen kauden kuvauksissa kukaan ei tunnistanut meitä ja saimme liikkua vapaasti paikasta toiseen . Sitten sarjan suosio kasvoi askel askeleelta.”

”Lopulta osa näyttelijöistä ei voinut liikkua vapaasti hotellin ja kuvauspaikan ulkopuolella. Lisäksi meitä kiellettiin julkaisemasta mitään sarjaan liittyvää materiaalia verkossa.”

Hampurissa asuva näyttelijä viihtyy Suomessa hyvin. Suomalaisia hän pitää hyvin kiehtovina.

”Rakastan suomalaista kulttuuria ja ihmiset ovat mukavia. Suomalaiset ovat aika ujoja ja vähäpuheisia verrattuna saksalaisiin. Lisäksi te teette saunoja erikoisiin paikkoihin. Näin, että jopa maailmanpyörään on tehty sauna Helsingissä.

Himosaunojaksi Kekilli ei tunnustaudu.

”No, valitettavasti en ole sellainen”, Kekillli naurahtaa lopuksi.

Lue myös:

Suomessa parhaillaan kuvaava Sibell Kekilli saa yhä fanipalautetta Game of Thronesista – ”Monet vihaavat minua roolihahmoni takia”

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone