Muusikko Paul Elias vietti erilaisen joulun: ”Tää joulu jää sillä tavalla mieleen myös ikimuistoisena”

Selviytyjistäkin tuttu muusikko Paul Elias on viettänyt erilaisen joulun. Yksin, kotonaan ilman läheisiä ihmisiä.

Syy moiseen ihmiskokeeseen lienee koronassa.

”Astetta erikoisempi joulu takana! Olen ollut fyysisesti yksin täällä neljän seinän sisällä jo 20.12 saakka. Mutta yksin en ole ollut kiitos perheen ja ystävien jotka on jaksaneet soitella, zoomailla ja tuoda herkkuja ja lahjoja ovelle”.

Oon pelännyt olla pitkän aikaa yksin, tai oon ajatellut että oon ”huono” siinä. Mut en tiedä… jos pärjäsin yksin yksiössä joulupyhien yli täysin sekoamatta, niin musta se on jo ihan hyvä suoritus! Tai, ei pidä nuolaista ennen kun tipahtaa, nyt on menossa päivä 9/10 (olettaen että oireettomuus jatkuu), joten vielä ehdin flipata”.

Miten Paul on saanut ajan kulumaan: tekemällä hyviä ruokia, lukenut, katsonut sarjoja ja leffoja, siivonnut kaappeja, tehnyt palapelin, kirjoittanut ja ottanut paljon iisiä!

Osaan käydä terveellistä dialogia yksin omien ajatusteni kanssa. En kuitenkaan koe että pitkään yksinolemisen taito on automaattisesti joku mittari psyykkiselle tasapainolle. Joillekin se sopii paremmin kuin toisille. Jotkut tarvitsee enemmän yksin latautumista kun toiset. Itse koen että viihdyn hyvin yksikseni, mutta elämä on vaan niin paljon kivempaa ja sähköisempää kun ympärilllä on ihmisiä usein ja säännöllisesti”.

”Vaikkei yksinolo mulle parasta herkkua ole, niin se on ainakin opettanut olemaan kiitollinen siitä elämästä mitä normaalisti saan elää, ja tää joulu jää sillä tavalla mieleen myös ikimuistoisena, erilaisena jouluna”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone