Löytyykö euroviisujen toisesta semifinaalista Käärijälle todellista vastusta – ehkä pahin Käärijän uhkaaja on sittenkin tämä maa!

Käärijä sai eilisen Eurovision laulukilpailun ensimmäisen semifinaalit suurimmat ja raivoisimmat suosionosoitukset.

Siitä huolimatta vedonlyöjien tilastoissa Ruotsin Loreen on kasvattanut voittokerrointaan, mutta Käärijä kamppailee ainakin tiukasti hopeapaikasta.

Entä torstaina kisattava toinen semifinaali, onko sieltä tulossa Käärijälle vahvaa vastusta?

Nyt spekuloidaan:

Armenian Brunette oli Eurovision laulukilpailun Youtubessa huhtikuun katsotuin viisuvideo. Se kertoo jotain Brunetten suosiosta ja potentiaalista, mutta vaikea uskoa, että Brunette yltäisi mitalisijoille. Puolan Blanka ja Brunette saattavat syödä toisiltaan pisteitä.

Viron Alika on liikkeellä balladilla, Top10-sijoitus mahdollinen. Kreikka on vaihtanut artistinsa näyttävästä naisesta söpöön poikaan, mutta viisu on kovin hampaaton. Itävallan danceviisu Who The Hell Is Edgar on sopivan rento ja ”hullu” – selvästi ainesta jopa Top6:n joukkoon.

Mutta toisesta semifinaalista ei löydy yhtään suurta megasuosikkia. Varteenotettavia Top10-maita ovat Armenia, Itävalta ja Puola.

Entä suuret maat Britannia, Saksa, Espanja, Ranska ja Italia. Ranska on vahvimmin esillä vedonlyöjien veikkauksessa, mutta kuitenkin selvästi Käärijän takana. Ranskan perinteet ovat aina vahva vastapaino muun Euroopan hullutuksille. Myös Britannian Mae Mullerin ”I Wrote A Song” on Itävallan viisun ohella hauskaa ja menevää dancepoppia, mutta että voittoon asti – tuskin.

Ehkä suurin vastus Käärijän mitalisijalle, ja jopa voitolle on sittenkin Ukraina.

Viime vuonna Ukrainan oli ”pakko” voittaa – ei ollut muuta vaihtoehtoa. Se oli selkeä kannanotto, ja lisäksi Ukrainan viisu oli mainio. Kalush Orchestra olisi ottanut mitalisijan ilman sotatilanteen tuomia solidaarisuuspisteitäkin.

Nyt Ukrainan voitolle ei ole ehkä vastaavaa moraalista pakkoa, mutta todennäköisesti maa menestyy ja kamppailee parhaimmillaan jopa mitalisijasta.

Kisan kärki, Ranska/Ukraina, Suomi ja Ruotsi – maiden keskinäinen järjestys on sitten vaikeampi pala. Jos edellämainittujen maiden kohdalla äänet menevät pahasti ristiin, saattaa Itävallalle tai Puolalle avautua tilaa iskeä. Entä Israel? Mustalle hevoselle on myös aina tilaa ja tilausta. Vaikka Käärijän suosikki, Slovenian Joker Out?

Kuten urheilukilpailuistakin sanotaan, jos mitalit menisivät arvokisoissa pelkästään tilastojen perusteella, mitalit voitaisiin lähettää kotiin ilman kilpailua.

Kuva: Corinne Cumming
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone