Lahti haluaa jälleen järjestää hiihdon arvokisat – tästä on kyse

Suomen Hiihtoliitto, Lahden Hiihtoseura ja Lahden kaupunki jättävät toukokuussa virallisen hakupaperin isännöidäkseen vuoden 2029 hiihdon MM-kisoja.

Lahden vuoden 2029 MM-kilpailujen kisakonseptin vahvuuksia ovat valmis tapahtuma-areena ja asema kansainvälisenä ympäristöasioiden edelläkävijänä.

Lahden hakukonsepti valmistuu kevään aikana. Jo nyt on selvillä, Lahti esittelee FIS:lle MM-kisa-konseptin, joka mahdollistaa talviurheilun suurtapahtuman järjestämisen taloudellisesti, ympäristöllisesti ja yhteiskunnallisesti vastuullisella tavalla.

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) odottaa hakijoiden sitoutumista vastuullisuuteen. Tämä on tietysti Lahdelle sopiva kriteeri jo luonnostaan. Euroopan ympäristöpääkaupunkivuosi 2021 sekä kaupungin kunnianhimoiset ilmastotavoitteet ja ratkaisut ympäristöasioissa toimivat hyvänä esimerkkinä myös muille talviurheilukaupungeille”, kertoo hakuprosessia valmisteleva projektipäällikkö Jesse Kiuru.

Lahti on isännöinyt pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat seitsemän kertaa. Ensimmäisen kerran Lahdessa hiihdettiin maailmanmestaruudesta vuonna 1926. Edellisen kerran MM-kilpailut järjestettiin Lahdessa vuonna 2017.

FISin hallitus tekee päätöksen kisaisännästä kevätkongressin yhteydessä toukokuun lopussa 2024.

(Lähde Lähden kaupunki)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone