Kotimaisen metalliyhtyeen musiikkivideota kuvattiin Suomen kansallismuseossa – katso tyylikäs lopputulos

Kotimaisen synkistelijän Swallow the Sunin uunituore ”Moonflowers”-albumi sai seurakseen Suomen kansallismuseossa ja Hvitträskissä kuvatun The Void-videon.

Swallow the Sunin jokaisesta singlestä tehdyt tyylikkään videot kruunataan nyt The Voide -viisun videolla.

Videon on ohjannut, käsikirjoittanut ja editoinut Markus Jamsen, ja pääosaa esittää mainosalan arvostettu emeritus ja taidemaalari Mega Maunula.

Erityisen huomion videossa saavat upeat miljööt, jotka moni voi tunnistaa: The Void kuvattiin Suomen kansallismuseossa sekä Hvittäskissä. Kaikki videolla nähtävät teokset sekä sisäympäristöt ovat Suomen kansallismuseon omaisuutta, ja yhtye kokeekin erityisen merkitykselliseksi sen, miten Moonflowersilla on päästy yhdistämään doom metal iättömien kansallisaarteiden sekä klassisen musiikin kanssa.

Suomen kansallismuseon intendentti Liisa Lohtander kertoo Kansallismuseon arvostavan metallimusiikkia osana kansallista kulttuuriperintöämme.

”Sehän on varsin leimallisesti juuri suomalaisuuteen liittyvää. Monesti metallimusiikin lyriikat ja visuaalisuuskin ammentavat Suomen luonnosta, kansanperinteestä ja mytologiasta – kuten menneiden vuosisatojen taiteilijoiden ja vaikkapa kansanmuusikoidenkin teokset omina aikoinaan. Musiikki on tärkeä osa kansallista kulttuuriperintöä ja metallimusiikki komea osa tätä jatkumoa”, Lohtander kertoo.

Kansallismuseossahan on itsenäisyyden ajasta kertovassa Suomen tarina -näyttely, jossa on kokonainen heavy metal -huone, jossa museokävijä voi kuunnella eri bändien musiikkia.


 
 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone