Judas Priest, In Flames, Opeth – kymmenen maineikasta metallibändiä, joissa ei nykyään soita ainuttakaan alkuperäisjäsentä

Metallibändit Judas Priest, Sepultura, In Flames, Napalm Death ja Opeth – hienoja metallibändejä, mutta keikkailevat nykyään ilman ainuttakaan alkuperäisjäsentä!

Uskomatonta mutta totta se on.

Alla kymmenen kovan luokan metalliryhmää, joissa ei soittavassa miehistössä ole enää sijaa alkuperäisille hahmoille.

Judas Priest on tosiaankin aivan eri bändi kuin aikoinaan vuonna 1969. Bändin kitaristi John Perry päätyi itsemurhaan jo 18-vuotiaana. Tuolloin soittotaitojaan kävi esittelemässä myös K. K. Downing, mutta vielä tuolloin miehen Judas Priest -ura jäi käynnistymättä. Rob Halford liittyi Priestiin vuonna 1973.

Ruotsalainen metallisuosikki In Flames käynnistyi aikoinaan kitaristi Jesper Strömbladin studioprojektina. Vasta myöhemmin In Flamesista tuli varsinainen bändi.

Grindcoren kummisetä Napalm Death julkaisi vuonna 1987 maineikkaan debyyttinsä ”Scum”. Sittemmin kaikki bändin jäsenet lähtivät omien projektiensa pariin. 90-luvun alkuvuosina muodostunut miehistö vokalisti Barney Greenawayn johdolla on pysynyt pitkään hyvin samana.

Opeth on nykyään pitkälti Mikael Åkerfeldtin yhtye. Åkerfeldt tuli aikoinaan bändiin basistiksi, vuonna 1992. Sittemmin alkuperäisjäsenet ovat tippuneet pois kelkasta.

Pantera-porukasta puuttuvat Dimebag Darrell ja Vinnie Paul, mutta myös muut alkuperäiset jäsenet.

Sepultura on jakautunut Max Cavaleran ja Derrick Greenin aikakauteen. Tällä hetkellä bändissä ei ole jäljellä alkuperäistä miehistöä!

Hirviöbändi GWAR menetti voimamoottorinsa Dave Brockien vuonna 2014. Sen jälkeen bändi on tehnyt keikkaa ilman alkuperäistä miehistöä. Kaikkiaan hirviöbändissä on vaikuttanut yli 30 jäsentä.

Triviumin vokalisti-kitaristi Matt Heafy on ollut bändissä aina – mutta ei aivan alusta lähtien. Mutta, alkuperäiset hahmot jättivät bändin jo paljon ennen ensimmäisen albumin julkaisua.

Hurjassa nosteessa oleva deathcore-yhtye Lorna Shore käynnistettiin jo vuonna 2009, mutta alkuperäinen miehistö hävisi kuvioista vuonna 2012. Useamman laulajavaihdoksen jälkeen bändi on genrensä kovimpia tekijöitä ja suunnannäyttäjiä vokalisti Will Ramosin toimiessa kukkona tunkiolla.

Deathgrind-ryhmä Cattle Decapitationin Travis Ryan on ollut mukana kaikilla bändin albumeilla – mutta ei vuonna 1996 julkaistulla demolla. Viimeinen alkuperäisjäsen jätti bändin vuonna 2009.

(Revolver)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Judas Priestissä soittaa Ian Hill joka oli mukana perustamassa bändiä 1969

Kommentit suljettu.