Jalkapallotähti Erling Haalandista, 22, kertova Viaplay-dokumentti päästää lähelle huippupelaajan arkea

Jos maalintekijäksi synnytään, norjalainen Erling Haaland on yksi valituista. Viaplay-dokumenttiuutuus ”Haaland – The Big Decision” kertoo 22-vuotiaan norjalaisen jalkapallosensaation tarinan.

Elisa Viihde Viaplayssa julkaistussa dokumentissa kertaa Haalandin tarinan lapsuudesta aina kevääseen 2022, jolloin hän oli lukuisten Euroopan suurseurojen tavoitelluin siirtokohde ennen kuin päätti siirtyä Manchester Cityn riveihin huikealla 60 miljoonan euron siirtosummalla.

Haaland on sopinut pitkäaikaisesta yhteistyostä Viaplayn kanssa. Ehkä siksi dokumentin tekijöillä ollut pääsy näin lähelle pelaajaan arkea.

Dokumentti on toteutettu henkilöhaastatteluina, ja myös pelikaverit, sisarukset ja managerit ovat vahvasti äänessä. Päähuomion saavat kuitenkin Erling ja hänen isänsä Alf Håland, joka on entinen Valioliigan tähti.

Dokumentissa nähdään kotivideoita myös juniorivuosilta. Maaleja näytetään liukuhihnalta. Välissä kurkistetaan miehen nykyisin päivärutiineihin ja näytetään miten Team Haalandin tukijoukot pyörittävät huippupelaajan arkea, jotta tämä voi keskittyä tärkeimpään eli pelaamiseen.

Haaland kertoo myös ruokavaliostaan. Hän suosii lähiruokaa ja kertoo syövänsä myös eläimen sydämen ja maksan. Hän suodattaa juomavetensä, jottei kehoon päätyisi bakteereja. Myös se selviää, että Haalandilla on kymmeniä kenkäpareja ja että hän provosoi läheisiään luksusvaatteilla.

Dokumentti maalaa Erling Haalandista ärsyttävän itsevarman kuvan, mutta hänen veijarimaisesta olemuksestaan ei voi olla pitämättä.

Dokumentti on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Haaland toimii Viaplayn lähettiläänä niissä yhdeksässä Euroopan maassa, jossa yhtiöllä on Valioliiga-oikeudet. Viaplay ilmoitti aikaisemmin vastaavasta yhteistyöstä Formula 1 -mestari Max Verstappenin kanssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone