JVG-elokuva julkaistiin suoratoistona – dokumentin katsominen oli Ville Gallelle yhtä tunteiden vuoristorataa: ”Siitä tuli rehellisempi, kun annoimme tekijöille vapaat kädet”

Taito Kawatan ja Miika Särmäkarin ohjaama JVG: Vuodet ollu tuulisii on lisätty Elisa Viihde Viaplayn ohjelmakirjastoon.

Vuodet olleet tuulisii -dokumentissa käydään haastatteluin ja arkistomateriaalein läpi koko JVG:n eli Ville Gallen ja Jaren kymmenvuotista uraa. Elokuvantekijöiden käytössä oli satoja tunteja videomateriaalia, josta suurin osa on JVG:n visuaalisesta ilmeestä ja videoblogin ylläpidosta vuosia vastanneen Andrei Kipahtin kuvaamaa.

JVG: Vuodet ollu tuulisii sai Suomen elokuvateattereissa yli 51 000 katsojaa.

Mesta.net tapasi JVG:n Jaren ja Ville Gallen elokuvan lehdistötilaisuudessa keväällä.

”Elokuva on eräänlaista tunteiden vuoristorataa. Siinä mennään ylös ja ylös ja se herättää paljon muistoja. Vaikka elokuva menee välillä aika rajuksi, päällimmäiseksi siitä jäi positiiviset fiilikset”, JVG:n Jare Brand kertoi tuolloin.

JVG:n miehet haluavat antaa ohjaajille Miika Särmäkarille ja Taito Kawatalle vapaat kädet elokuvan sisällön suhteen.

”Ideana oli, että annamme videomateriaalit tekijöille ja vasta sitten, kun elokuva alkaa valmistua, menemme katsomaan sen yhdessä. Elokuvasta tuli rehellisempi ja aidompi, kun annoimme heille vapaat kädet emmekä olleet itse sörkkimässä. On siistiä nähdä meidän tarinamme jonkun muun näkökulmasta”, Jare tähdensi.

Ville Gallen mukaan luottamusta lisäsi entisestään se, että taidokas tekijätiimi oli heille ennestään tuttu.

”Itse elokuva on hyvin terapeuttinen. Sen avulla voimme katsoa peiliin ja miettiä, että millaisia tyyppejä me ihan oikeasti olemme. Meidän nuoruutemme oli hyvin erilainen kuin millainen se normaalisti ihmisillä on. Takana on mahtavia vuosia ja olemme kokeneet kaikenlaista yhdessä”, Ville-Galle jatkaa.

juttu jatkuu…

Jare ja Ville Galle saivat omannäköisensä dokumentin. Kuva on elokuvasta Vuodet ollu tuulisii.

Vuodet olleet tuulisii näyttää räjähdysmäiseen suosioon nousun vuonna 2011 Häissä-singlen siivittämänä, otoksia festareiden päälavoilta ja palkintogaaloista.

Vastapainoksi se näyttää artistielämän toisen puolen loppuunpalamisineen, pettymyksineen ja riitoineen. Elokuva käykin myös opetusmateriaalista pop-muusikon urasta haaveileville.

”Monet nuoret haluavat olla isona julkkiksia tai artisteja. Mielestäni heidän tulisi katsoa tämä ja nähdä, että artistin elämä ei ole välttämättä helppoa. Se vaatii paljon töitä ja teettää pitkiä päiviä”, Ville Galle sanoo.

Elokuva on samalla välitilinpäätös ja uuden ajanjakson alku JVG:n uralla. Koronapandemian aikana monet asiat menivät uudenlaiseen perspektiiviin.

”Menimme kymmenen vuotta täysillä eteenpäin. Vasta nyt olemme ensimmäistä kertaa pystyneet katsomaan taaksepäin. Siinä leffa on ollut avuksi”, hän toteaa.

Pohjimmiltaan JVG-elokuva kertoo ystävyydestä. Ville Galle ja Jare ovat pysyneet ystävinä läpi tuulisten vuosien. He itse mittaavat menestystään muulla tavoin kuin myyntiluvuilla.

”Vaikka porukkaa on karsiutunut ympäriltämme, niin me olemme pysyneet Jaren kanssa ystävinä koko ajan. Ehkä suurin saavutuksemme on se, että olemme edelleen ystäviä. Voimme edelleen tehdä päivittäin töitä yhdessä siten, että molemmilla on hyvä fiilis”, Ville-Galle päättää.

JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone