Euroviisujen toinen semifinaali, ratkaisevatko Ruotsi ja Viro Suomen viisufinaalipaikan – vai onko ratkaisun avaimet Israelilla?

Suomi aloittaa tänään toisen semifinaaliryhmän esitykset (TV2 klo 22), tavoitteena Eurovisionin laulukilpailun finaali.

Ennakkoarvioissa Suomen selviytyminen finaaliin on suhteellisen varma tapaus. Vedonlyöjien ennakoinnissa Suomella on 74 prosentin mahdollisuus yltää lauantain finaalijoukkoon.

Jos tarkastellaan tarkemmin mukana olevia maita, tilanne ei kuitenkaan ole kirkossa kuulutettu.

Ennakkovedonlyönnissä toisen semifinaalin osalta 18 maan joukosta kymmenen finaaliin selviytyjää ovat Ruotsi, Puola, Australia, Viro, Serbia, Tsekki, Belgia, Azerbaidžan, Kypros ja Suomi.

Mukana toisessa seimifinaaliryhmässä ovat myös Malta, San Marino, Romania, Israel, Irlanti, Georgia, Montenegro ja Pohjois-Makedonia.

Kun perinteisesti keski-Euroopan maat ovat äänestäneet lähinaapureitaan, Romaniankaan mahdollisuudet jatkopaikkaan eivät ole huonot. Samat sanat voi lausua Georgiasta ja vaikkapa Makedoniasta.

Saarivaltioilla on vaikeaa, kun ei ole ”seinänaapureita”. Malta ja San Marino lienevätkin vaikeuksissa. Mutta Israel ja Irlanti ovat aina yllätysvalmiita, etenkin Israelin esitys vaikuttaa riittävän vahvalta yltääkseen finaalijoukkoihin.

The Rasmuksen vahvuus on maailmanlaajuinen tunnettavuus. Onko The Rasmuksella esimerkiksi Austaliassa niin vahva fanikanta, että Lauri Ylösen porukka imuroi ääniä kahmalokaupalla. Mutta, fakta on myös että Suomen on saatava tukea lähinaapureiltaan Ruotsilta ja Virolta.

Suomen esiintymispaikka ryhmänsä ensimmäisenä vaikuttaa riskialttiilta, mutta toisaalta Suomen kanssa jatkopaikasta kamppaileva Israel on heti seuraavana. Romanian esiintymispaikka on hyvä, kolmastoista.

Koko kisan voittajaksi on edelleen yksi ainoa vahva ehdokas, Ukraina. Ukraina on jopa kasvattanut prosenttiosuuttaan yli 50 prosentin.

Iso-Britannia, Italia ja Ruotsi ovat ennakkoarvioissa seuraavina, mutta kaukana takana. Suomen voitto tai edes nouseminen kolmen parhaan joukkoon olisi valtava yllätys.

Suomi vai Israel?

(Eurovisionworld.com/odds/eurovision)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone