Erika Vikmanin vastaus väitteeseen, jonka mukaan hänen esiintymisensä halventaa naisia: ”Olemukseni kuumensi tunteet”

Vain elämää -ohjelman myötä myös Erika Vikman saa runsaammin somekommentteja kuin normaalisti, myös negatiivisia.

Varsinaisen viestitulvan aiheutti viime viikon Vain elämää -lähetyksessä nähty kiusaamisteema.

”Teemaan liittyen nostin stooryn puolella alistavia/halventavia kommentteja, mitä esimerkiksi minusta julkisesti kirjoitetaan. Ja nyt kyse ei ole minusta, vaan isommasta nettikäyttäytymiseen liittyvästä ongelmasta ja asenteista”.

”Yksi viesti inboksissani jäi pohdituttamaan. Eräs nainen kirjoitti ”Tarvitaanko Suomen estradeilla vielä nykypäivänä kaltaisiasi ”JULISTAJIA” ?” Hän viittasi tekstissään siihen, että asennemuutos on kuulemma jo saavutettu ja tällä hetkellä vain halvennan naisia tavallani esiintyä. Hänen mielestään loka, jota saan osakseni on itse aiheutettua ja se vaan pitää kestää kuin NAINEN”.

Erika Vikman / Instagram

Erikan mielipide on vahva ja perusteltu: ”Olen täysin eri mieltä. Vuonna 2022 pitäisi olla selvää, että ketään ei hutsutella, kuvailla halventavin sanakääntein oksennusemojien kera, sen perusteella miltä näyttää, miten pukeutuu tai mitä lauluissaan sanoo”.

Erika nostaa esille myös tuoreessa ”Kikka!”-elokuvassa nähtävän kohtauksen, kun vuonna 1990 Sabatti-keskusteluohjelmassa toimittaja toteaa Kikasta hänen olevan ”nainen, jolla on kaikki hartioiden alapuolella”. Erikan kommentti kohtaukseen on ”Järkyttävää”.

”Perjantaina esiinnyn Vain elämää -ohjelmassa punaisessa bodysuitissa, eli perus keikka-asussa. Olemukseni kuumensi tunteet ja laittoi VE-facebook -sivun kommenttikentän laulamaan. Naisvihaa. Erika-vihaa. Ällötystä. Hämmennystä. Vastaukseni inboxin naiselle: Kyllä, me tarvitsemme Suomen estradeille kaltaisiani ”julistajia”. Vapaus olla ja ilmaista on kaikista tärkein asia ja jokaisen oikeus”. 

Erika Vikman / Instagram

Vain elämää -ohjelmassa vietetään perjantaina Yonan päivää.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone