Elisa Viihde Viaplayn F1-kausi käynnistyy nyt

Uusi Formula 1 -kausi starttaa 3.–5. maaliskuuta. Viaplay kiihdyttää kauteen huomenna alkavien talvitestien ja maanantain kausiennakon siivittämänä.

Alkavalla kaudella luvassa on entistä enemmän jännitettävää. Qatar ja Las Vegas ovat viimeiset listalle lisätyt kilpailut.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki testit, vapaat harjoitukset, sprintit, aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä.

Torstaista lauantaihin ajettavat talvitestit ovat esinäytös alkavalle kaudelle. Ne antavat osviittaa siitä, kuka on onnistunut autonsa kehityksessä parhaiten, sekä mitkä ovat tallien ja kuskien voimasuhteet.

Testipäiviä on tänä vuonna ainoastaan kolme ja se tuo varmasti tiimeille omanlaisensa paineen. Kaiken pitäisi olla mahdollisimman pitkälle valmista, mutta aiemmat vuodet ovat osoittaneet, että yllätyksiä tulee aina”, kertoo Viaplayn varikkotoimittaja Mervi Kallio, joka raportoi testien tunnelmia paikan päältä Bahrainista.

Kauden avausviikonloppu ajetaan 3.–5. maaliskuuta.

Viaplayn F1-tiimistä paikan päällä Bahrainissa ovat avausviikonloppuna varikkotoimittaja Mervi Kallio, selostaja Niki Juusela, sekä asiantuntijat Ossi Oikarinen, David CoulthardTom Kristensen ja Mika Häkkinen. Studiossa Iiro Harjulan seurana asiantuntija Mika Salo.

Viaplayn F1-tiimi jatkaa uudelle kaudelle samalla kokoonpanolla. Asiantuntijoina nähdään Mika HäkkinenHeikki KovalainenMika SaloEmma KimiläinenToni VilanderOssi OikarinenAaro Vainio, sekä Viaplayn kansainväliset asiantuntijat ja lajilegendat David Coulthard sekä Tom Kristensen. Suoraan kisojen ytimestä raportoi tälläkin kaudella varikkotoimittaja Mervi Kallio, kisaviikonloput selostaa tuttu formulaääni Niki Juusela.

Viaplayn F1-tiimin tekninen asiantuntija, F1-insinöörinäkin toiminut Ossi Oikarinen nähdään tulevalla kaudella myös uuden juttusarjan keulakuvana. Uusi lähetysten sisällä nähtävä juttusarja, Ossin Paja, perehtyy F1-autoon; sen tekniikkaan, eri osiin ja ominaisuuksiin sekä käyttäytymiseen, pyrkien avaamaan nämä katsojille mahdollisimman selkeästi. Ossi Oikarisen työparina Ossin Pajalla on F1-selostaja Niki Juusela.

Alkavalla kaudella ajetaan yhteensä 23 osakilpailua – enemmän kuin koskaan aiemmin. Tiedossa on myös tuplasti sprinttiviikonloppuja, kun sprinttikisa ajetaan viime kauden kolmen sijaan kuutena osakilpailuviikonloppuna.

(Viaplay)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone