Antti Tuomaisen romaaniin perustuvasta Mies joka kuoli -sarjasta julkaistiin teaser – ”loimme hehkuvaan kesäiseen Haminaan sijoittuvan murhamysteerin”

Elisa Viihde Viaplayssa 19. kesäkuuta julkaistava Mies joka kuoli -sarja pohjautuu Antti Tuomaisen seitsemälle kielelle käännettyyn samannimiseen menestysromaaniin.

Kirjan ovat sovittaneet sarjaksi Markku Flink ja Brendan Foley (Cold Courage), ja Foley toimii myös sarjan käsikirjoittajana.

Samuli Valkaman ohjaaman Mies joka kuoli -sarjan keskeisissä rooleissa nähdään Vatasen lisäksi Saara Kotkaniemi, Sara Soulié, Antti Virmavirta, Kari Hietalahti ja James Bond Spectre -elokuvassa näytellyt Eiji Mihara.

Lue myös: Sara Soulié esittää Mies joka kuoli -sarjassa mestarisienestäjää : ”Suomessa tehdään nykyisin todella upeita tv-sarjoja

Lue myös: Antti Tuomainen seurasi omaan kirjaansa perustuvan Mies joka kuoli -sarjan kuvauksia – moni asia teki suuren vaikutuksen

Sarja kuvattiin viime kesänä Haminassa.

”Olen tähän mennessä julkaissut kymmenen romaania, ja Elisa Viihde alkuperäissarja Mies joka kuoli on ensimmäinen kirjojeni pohjalta valmistunut filmatisointi. Olen vilpittömän iloinen ja kiitollinen siitä. Erityisen otettu olen sarjan hienoista roolisuorituksista. Jussi Vatanen on kerrassaan erinomainen, lisäksi suuren vaikutuksen tekivät muun muassa Sara Soulién, Saara Kotkaniemen, Antti Virmavirran ja Elias Westerbergin mieleenpainuvat roolityöt”, kertoo Antti Tuomainen.

juttu jatkuu…

Jussi Vatanen, Sara Soulié ja Kari Hietalahti.

Ohjaaja Samuli Valkama kertoo rakastavansa Antti Tuomaisen teoksia.

”Niiden musta huumori ja jännärimäisyys ovat juuri sellaista, mitä haluan tarinoilta. Mies joka kuoli -tv-sarja on Antin kirjojen henkeä kunnioittava ja samalla ainutlaatuinen teos. Panostimme kuvaaja Anssi Leinon, pukusuunnittelija Emmi Leeven ja lavastaja Markku Pätilän kanssa visuaalisuuteen ja loimme hehkuvaan kesäiseen Haminaan sijoittuvan murhamysteerin, jonka pääosassa Jussi Vatanen tekee upean roolityön”, kommentoi Valkama

Alkuperäissarjan Elisa Viihde Viaplaylle on tuottanut ReelMedia Oy. Sarjan osatuottaja on saksalainen ndF International Production. Sarjan on kehittänyt kotkalainen tuotantoyhtiö Luminoir. Mies joka kuoli on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin, Haminan kaupungin ja Kaakon elokuvakomission kanssa. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone