Antti Tuomainen seurasi omaan kirjaansa perustuvan Mies joka kuoli -sarjan kuvauksia – moni asia teki suuren vaikutuksen

Kirjailija Antti Tuomainen kävi seuraamassa hänen romaaniinsa perustuvan Mies joka kuoli -sarjan kuvauksia Haminassa elokuussa 2021.

Metsän keskelle, muutaman kilometrin päähän Haminan keskustasta on kasattu telttojen ja kameralaitteiden rykelmä. Käynnissä ovat Mies joka kuoli -sarjan kuvaukset.

Kuusiosainen draamakomedia julkaistiin Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa kesäkuussa 2022.

Nyt kuvataan kohtausta, jossa Jussi Vatasen esittämä sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa hiiviskelee metsässä japanilaisen sienestäjäryhmän perässä. Jotain jännittävää ja salaperäistä on käynnissä.

Tuomainen seuraa kuvauksia sivummalla.

”Tämä on kolmas kerta, kun saan olla mukana ja aisti kuvausten tunnelmaa. Huomioni on jälleen kiinnittynyt siihen, miten tv- ja elokuva-alan ammattilaiset tekevät töitä. Siinä on jotain äärimmäisen kiehtovaa”, hän kertoo Mesta.netille.

Mies joka kuoli -sarjan kuvaukset alkoivat kesäkuussa 2021 ja ne jatkuvat syyskuun puolelle. Sarja kuvataan pääosin Haminassa.

Tuomainen on iloinen siitä, että Haminan luonto ja meri pääsevät hyvin esille sarjassa. Hamina on hänelle tuttu paikka jo lapsuudenajoista lähtien.

Myös näyttelijöiden ja muun kuvausryhmän ammattitaito on tehnyt kirjailijaan suuren vaikutuksen.

”Yhtenä päivänä sain olla seuraamassa, kun Jussi Vatanen ja Antti Virmavirta tekivät dialogikohtausta. Jos oton päätteeksi ohjaaja pyysi hiomaan jotain kohtaa, niin näyttelijät tekivät oitis saman kohtauksen hieman eri lailla.”

Pääroolia esittävä Jussi Vatanen ja herra Kakumata (Eiji Mihara) kohtasivat metsässä.

Mies joka kuoli -sarjan esituotantovaihe alkoi kaksi vuotta sitten. Tuomaisen mukaan jo ensimmäisessä palaverissa kävi selväksi, että hänen ja sarjan tekijöiden yhteisenä tahtotilana on tehdä musta komedia.

Kuvauksia seuratessaan Tuomainen on ymmärtänyt myös sen, kuinka konkreettista tv-sarjan tekeminen on verrattuna kirjoittamiseen.

”Kun kirjoitan työhuoneella, minun ei tarvitse miettiä, mistä kohtaa valo tulee tai onko tällaisen kohtauksen tekeminen ylipäätään mahdollista maantieteellisesti tai taloudellisesti. Sarjaa tehdessä asia täytyy ratkaista konkreettisesti.”

Tuomainen vilahtaa yhdessä sarjan kohtauksessa. Näyttelemisen hän jättää suosiolla ammattilaisten tehtäväksi.

”Olin kahvilan asiakkaana ja taustalla. Se ei ole puherooli ja juuri siksi erittäin sopiva minulle”, hän naurahtaa.

Tuomaisen kymmenes romaani Hirvikaava julkaistiin haastattelun jälkeisenä päivänä. Se on jatkoa Jäniskerroin-romaanille.

Hirvikaavassa vakuutusmatemaatikko Henri Koskinen jatkaa seikkailupuistourallaan ja joutuu uusiin vaikeuksiin.

Uuden kirjan julkaisu aiheuttaa Tuomaiselle yhä edelleen jännityksen väreitä ja pelonsekaisia tunteita.

”Siihen pelkoon ei näytä tottuvan koskaan, että nyt se sitten vihdoin ilmestyy. Toisaalta, kun kirjan saa ensimmäisen kerran käteensä, tulee aina onnellinen tunne, että siitä tosiaan tuli kirja.”

”Jokainen kirja on ollut omanlainen taistelunsa. Jokaista kirjaa tehdessä on tulee eteen erilaisia vaiheita, jopa sellaisia, nyt mä lopetan kaiken ja muutan Grönlantiin”, Tuomainen toteaa lopuksi hymyssä suin.

Mies joka kuoli -sarjan kaikki kuusi jaksoa on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Lue myös: Antti Tuomaisen rakkaat lapsuuden kesämuistot ovat Haminasta – nyt siellä kuvataan hänen bestselleriinsä perustuvaa tv-sarjaa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone