Sara Soulié esittää Mies joka kuoli -sarjassa mestarisienestäjää : ”Suomessa tehdään nykyisin todella upeita tv-sarjoja”

Elisa Viihteen uuden alkuperäissarjan Mies joka kuoli kuvaukset alkoivat Haminassa kesäkuun puolivälissä.

Kuusiosainen sarjan tulee katsottavaksi Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun syksyllä 2022. Pääosaa esittää Jussi Vatanen. Muissa keskeisissä rooleissa ovat Saara Kotkaniemi ja Sara Soulié.

Antti Tuomaisen menestysromaaniin perustuva sarja kertoo sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaasta (Jussi Vatanen) joka saa kuulla yllättäen kuolevansa hitaasti myrkytykseen. Hän päättää selvittää, kun on syyllinen.

Sara Soulié esittää Sannia, joka on mestarillinen sientenkerääjä ja löytäjä. Hän on töissä Jaakon vaimon Tainan (Saara Kotkaniemi) sienifirmassa.

”Sanni on urheilullinen metsämimmi, joka juoksee ja viihtyy paljon metsässä. Tätä roolia on ollut hauska tehdä senkin vuoksi, että korona-aikana olen itsekin ollut paljon metsässä. On ollut hienoa huomata, kuinka monen muunkin suomalaisen silmät aukesivat meidän omalle ihanalle luonnolle.”, Sara Soulié kertoi kuvaustauolla.

Soulién mukaan sarjan käsikirjoitus on rakennettu hienosti kirjan pohjalta ja sarjan hahmogalleria on todella mielenkiintoinen. Luvassa on mustaa huumoria ja vaarallisia tilanteita.

”Sarjassa on paljon absurdeja kohtaamisia ja tapaamisia. Jotain dialogeja on otettu suoraan kirjasta, mutta toimintaa on lisätty ja henkilökaaria on muutettu telkkariin sopivammaksi.”

Alkuperäissarjan Elisa Viihteelle tuottaa kansainvälisiin laatudraamoihin keskittyvä ReelMedia Oy. Sarjan osatuottaja on saksalainen ndF International Production.

Soulié on sekä Suomen että Tanskan kansalainen ja hän on asunut pitkiä aikoja ulkomailla. Hänellä on hyvä tuntuma siihen, miten hyvin suomalaiset elokuva- ja sarjatuotannot tunnetaan ulkomailla.

”Kyllä se on näin, että Aki Kaurismäki on edelleen useimmille ulkomaalaisille ainoa kosketuspinta suomalaiseen elokuvaan. Uskon kuitenkin, että viimeaikaiset tapahtumat Cannesissa ja Venetsiassa lisäävät suomalaisten elokuvien näkyvyyttä ulkomailla.”

”Suomalaisia tv-sarjoja tunnetaan sitäkin vähemmän ulkomailla, mutta tilanne on muuttumassa, koska täällä tehdään nykyisin todella upeita sarjoja, joista osa päässytkin Netflixiin ja muihin ulkomaisiin suoratoistopalveluihin”, Soulié kehuu.

Mies joka kuoli -sarja kuvataan lähes kokonaan Haminan seudulla. Soulié on nauttinut kymenlaaksolaisen rannikkokaupungin tunnelmasta.

”En ollut ennen käynyt Haminassa. Näyttelijänä pääsee usein hyvin erikoisiin paikkoihin kuvausten myötä. Yhden kaupungin sisältä saattaa löytyä kuvausten aikana uusia ja upeita paikkoja.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone