Aki Tykki teki diilin – ”Alusta asti oli selvää, etten halua hajottaa bändiä”

Happoradion keulakuvana tunnetuksi tullut laulaja-lauluntekijä Aki Tykki on sainattu Warner Music Liven edustukseen. Aki Tykki työstää parhaillaan sooloalbumia, joka julkaistaan helmikuussa 2024. Levyn ensimmäinen single Satulinna, Satumaa ilmestyi tänään perjantaina.

”Satulinna, Satumaa ajaa maantietä jossain suomalaisuuden ytimen tuntumassa kohti sitä piilotettua onnenmaata, jonka olemassaolosta ei ole varmuutta. Mulle se kertoo tästä jatkuvasta hingustani mennä eteenpäin, nähdä, kokea ja oppia uutta. Se on taiteen tekijälle ihan hyvä lähtökohta, mutta sen kylkiäisenä tulee valitettavasti ikuinen tyytymättömyys vallitsevaan tilanteeseen”, Tykki kertoo.

Aki toteaa soololevyn olleen salainen haave jo pitkään. Ajatus kypsyi syksyn 2021 aikana, ja projekti käynnistyi toden teolla alkuvuodesta 2022. Happoradio on ja pysyy, yhtyeen kanssa asiasta on sovittu.

”Ilmoitin asiasta yhtyetovereilleni, jotka alkuhämmennyksen jälkeen taisivat ymmärtää ja ehkä hyväksyäkin syyni ja ratkaisuni. Alusta asti oli selvää, etten halua hajottaa bändiä. Yhtyeen kanssa sovimme jo silloin, että julkaisemme akustisen kokoelmamme syksyllä 2022 ja rundaamme kesän 2023 loppuun, jonka jälkeen jäämme tauolle ja työstän sooloani”.

Albumin tuottaa Emma-palkittu Jonas Olsson (BESS, Kuumaa).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone