ABBA nousi Britannian albumilistan kärkeen – ei yllätä mutta millä myyntiluvuilla: ennätykset paukkuvat

ABBA nousi Britannian albumilistan kärkeen uutuusalbumillaan Voyage.

Se ei ole yllätys. Myyntiluvut ovat kuitenkin enemmän, mitä osattiin odottaa.

ABBAn ensimmäinen listaykkönen 40 vuoteen – Voyage myi viikossa yli 200 000 yksikköä!

204 000 on luku, joka on neljään vuoteen suurin debyyttiviikon lukema. Edellistä kärkitulosta piti hallussaan Ed Sheeran.

ABBAn kymmenes Britannian albumilistan kärkinoteeraus on nopeimmin myynyt artistiryhmän tai yhtyeen levy kahdeksaan vuoteen. One Direction ja levy ”Midnight Memories” myi vielä nopeammin ja vielä enemmän vuonna 2013.

ABBA on vasta neljäs artisti, joka on kuluvan vuosikymmenen aikana ylittänyt Britanniassa 200 000 myydyn levyn rajapyykin debyyttiviikollaan. Niin, ja näistä neljästä yksi on Adele!

Voyage-albumin reilun 200 000 levyn viikkomyynnistä 90 prosenttia oli fyysisiä äänitteitä, joista 29 900 kappaletta vinyyli-LP -levyjä. Voyage rikkoo siis Arctic Monkeys -yhtyeen ”Tranquility Base Hotel & Casino” -levyn myyntiluvut vuodelta 2018. Voyage on siis nopemmin myynyt vinyylialbumi tällä vuosituhannella (Britanniassa)!

Kun tähän kaikkeen lisätään vielä tieto siitä, että ABBA on ollut nyt kaikkiaan 58 viikkoa Britannian albumilistan kärjessä, historiaa on kirjoitettu enemmän kuin vuosiin. Vain kaksi nimeä on ylittänyt ABBAn saavutuksen – Elvis ja The Beatles.

Lisäksi 10 albumia Britannian listakärjessä – tähän ovat yltäneet tai suurempaan lukuun vain The Beatles, Elvis, Rolling Stones, Robbie Williams, Madonna, Springsteen ja David Bowie.

(Officialcharts.com)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone