ABBA-legenda Agnetha Fältskog julkaisee vuosikymmenen takaisen menestyslevyn täysin uusittuna versiona

ABBA-legenda Agnetha Fältskog julkaisi uuden Where Do We Go From Here? -singlen 10 vuoden julkaisutauon jälkeen.

 ”A+”-albumi ilmestyy 13. lokakuuta.

A+ on täysi uusi versio artistin vuonna 2013 julkaisemasta A-albumista.  

Albumin 10-vuotisjuhlavuotta lähestyttäessä Agnetha pohti, miltä A olisi kuulostanut, jos se olisi äänitetty tänään, vuonna 2023. Hän soitti Jörgen Elofssonille, joka yhdessä tuottajatoverinsa Anton ”Hybrid” Mårtenssonin kanssa alkoi työstää levyä täysin uudelleen, riisumalla kaiken muun paitsi laulut pois.

Pari vuotta sitten kuulin radiosta kappaleen viimeiseltä A-albumiltani. Minulla on paljon hyviä muistoja sen levyn tekemisestä, joten en voinut olla hymyilemättä, aika rientää…Yhtäkkiä iski ajatus siitä, että miltähän albumi kuulostaisi, jos olisimme tehneet sen tänään…? En voinut lakata ajattelemasta sitä, joten otin yhteyttä poikiin, jotka tuottivat A:n vuonna 2013: ”Mitä ajattelisitte A:n luomisesta uudelleen täysin uutena versiona?” He rakastivat ideaa! ”Kokeillaan!”

Vähän myöhemmin kuulin ensimmäisen muokatun kappaleen, ja täytyy sanoa, että rakastin sitä ehdottomasti! Se kuulosti niin tuoreelta ja modernilta, jopa paremmalta kuin olin kuvitellut!Annoimme albumin nimeksi A+ ja kirsikkana päälle nauhoitimme aivan uuden kappaleen.Nyt en malta odottaa kuulevani, mitä ajattelet siitä! Toivottavasti pidät siitä yhtä paljon kuin minä”.

Kun teimme A-albumin kymmenen vuotta sitten, se oli hienoinen vastaveto EDM:ää ja popmaailmaa tuolloin hallitsevaa tanssimusiikkia vastaan. Teimme siksi jotain aivan päinvastaista ja sovittaja Peter Nordahl loi ajattomia jousisovituksia. Nyt, kun toimme kappaleet nykypäivän musiikkimaailmaan, olimme kaikki yllättyneitä kuinka hyvin ne toimivat. Biisit ovat kasvaneet popkappaleiksi, jotka ovat asian ytimessä. Anton, joka ei ollut mukana viime kerralla, tulee eri sukupolvesta ja toi mukanaan täysin erilaiset rytmit”, toteaa Jörgen Elofsson.

Vuonna 2013 julkaistu A oli Agnethan ensimmäinen albumi vuoden 2004 ”My Coloring Book” -levyn jälkeen ja ensimmäinen uutta materiaalia sisältänyt julkaisu sitten vuoden 1987 ”Stand Alone” -albumin. Albumilta löytyi myös Agnethan liki 30 vuoden biisinkirjoitustauon päättänyt kappale I Keep Them On The Floor Beside My Bed

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone