Näyttelijättären pokka ei pitänyt Konttorin kuvauksissa – ”Oton 28 kohdalla alkoi tulla kommenttia, että nyt Wiklund ihan oikeesti”

Linda Wiklund

Konttori-sarjan (The Office) suomalaisversio on katsottavissa Elisa Viihteessä .

Linda Wiklund esittää yhtä sarjan päähahmoa Anna Fredrikssonia.

Wiklund, 28, valmistui Teatterikorkeakoulusta keväällä 2015. Hän on näytellyt useissa teattereissa ympäri Suomea. Konttori on hänen tähän mennessä mieleenpainuvin työprojektinsa.

”Kuvasimme sarjaa Espoon Nihtisillassa kahdeksasta neljään ja kuvauspäiviä oli neljäkymmentä. Siinä alkoi tottua aamuruuhkiin, koska teimme töitä toimistoaikoina. Jokaisella oli toimistossa omat työpöydät. Taukojen aikana kaikki hakeutuivat omiin työpisteisiinsä aivan kuten olisimme olleet siellä toimistohommissa. Sinne alkoi muodostua myös perinteinen toimiston kahvihuonerinki”, Linda Wiklund kertoo.

Wiklund esittää sarjassa sihteeri Annaa, joka seurustelee samassa työpaikassa varastomiehenä työskentelevän Ripan kanssa. Työ- ja parisuhdesotkut muodostavat kimurantin yhtälön.

”Anna on menossa naimisiin riihimäkeläisen varastomiehen kanssa. Hänellä on heikko itsetunto. He ovat alkaneet seurustella nuorena ja molemmat ovat ajautuneet samaan paperipuljuun töihin.”

”Annan suurimpana haaveena on häiden järjestäminen. Se on oikeastaan ainoa asia, joka enää sitoo hänet ja Ripan yhteen. Ripa on charmantin näköinen kundi, mutta heillä ei vain synkkaa.”

Wiklund toteaa, että hänelle tuli turhautunut olo roolihahmonsa saamattomuuden suhteen.

”Hänen pitäisi vain mennä, kokeilla ja mokata. Häneltä puuttuu rohkeus elää.”

Wiklund toteaa, että hänellä ei tunnetusti ole maailman kovin pokka. Asiaa ei edesauttanut se, että vastanäyttelijänä oli useissa kohtauksissa Sami Hedbergin kaltainen vitsiniekka ja kuminaama.

”Oton 28 kohdalla alkoi tulla kommenttia, että nyt Wiklund ihan oikeasti. Pahimpia olivat iltapäiväkuvaukset. En voinut sille mitään, että vastassa oli tämän maan huippukoomikko, jonka intohimona on saada ihmiset nauramaan.”

konttori kausi 1

Wiklundin on Konttorin suhteen luottavainen. Sarjasta saa hänen mukaan enemmän irti, jos ymmärtää kyseistä tyylilajia.

”Uskon, että sarja uppoaa suomalaisiin. Vaikka olemme hieman tosikkokansaa, meillä on hyvä huumoritaju. Lähdimme tekemään tätä omana sarjana eikä minään kopiona. Itse suhtauduin käsikirjoitukseen kuten teatterissa. Onhan Hamletkin tehty jo ziljoona kertaa.”

Lue myös:

Toimistotyöt ovat tuttuja Konttori-sarjan tähdelle Ushma Karnanille – ”Työhistoriasta on hyötyä näyttelemisessä” 

Konttori-sarjan käsikirjoittaja Mike Pohjola kertoo, miksi sarja sijoitettiin Riihimäelle

Konttori ei ole pelkkää komediaa – Vera Kiiskinen: ”Alta löytyy on vakavia aiheita” 

Konttori-tähti Sami Hedberg on luottavainen: ”Tiedän, että luvassa on hauskoja jaksoja”

Konttori-sarjan voi katsoa kokonaisuudessaan Elisa Viihteen Aitio-ohjelmakirjastosta tai jakso kerrallaan vuokraamosta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone