Konttori-sarjan käsikirjoittaja Mike Pohjola kertoo, miksi sarja sijoitettiin Riihimäelle

mike pohjola 2

Maailmanlaajuisen menestyssarjan Konttorin suomalainen versio alkaa Elisa Viihteessä 3.3. Käsikirjoittaja Mike Pohjolalle kyseessä on unelmaprojekti, sillä hän The Office -sarjan pitkäaikainen fani.

”Olen rakastanut 15 vuotta BBC:n alkuperäissarjaa. Päästäkseni käsikirjoittajaksi suoritin eräänlaisen pääsykokeen. Kerroin siinä, miten siirtäisin käsikirjoituksen Suomeen ja tähän aikaan. Sitten tuottaja Jesse Frycman ilmoitti, että minut on valittu. Se oli upea hetki”, Mike Pohjola kertaa.

Konttori kertoo kuvitteellisen Leskisen Paperin ja sen duunareiden arjesta.

Ulvilassa syntynyt ja Naantalissa varttunut Pohjola halusi sijoittaa suomalaisversion tapahtumat jonnekin muualle kuin pääkaupunkiseudulle. Tapahtumapaikaksi valikoitui Riihimäki.

”Riihimäki ei ole pieni, mutta ei liian isokaan paikka. Se on tietyssä mielessä väliinputoajakunta, jonne moni nuori jämähtää, vaikka monen olisi fiksumpi muuttaa johonkin yliopistokaupunkiin opiskelemaan.”

”Riihimäki on myös riittävän lähellä Helsinkiä, jossa paperifirman pääkonttori sijaitsee. On uskottavaa, että nuoret ihmiset käyvä töissä siellä.”

Pohjola toteaa, että sarjan tapahtumapaikka on huippuankea toimistomiljöö, jota vielä ankeutettiin hirveällä pieteetillä.

”Ikkunalaudoilla on rojupinoja ja tunnelma on muutekin masentava. Joukko erilaisia ihmisiä on päätynyt sinne töihin, eivätkä he edes viihdy kovin hyvin yhdessä.”

Pohjola ammensi käsikirjoitukseen aiheita tosielämästä. Isoin lähde oli oma isä.

”Isälläni on ollut 30 vuotta isojen yritysten ilmapiiriä tutkiva yritys. Hän kertoi, millaisia kriisipisteitä yrityksissä on – tietenkään nimeämättä firmoja. Sillä tapaa sarjaan saatiin tieteellinen pohja.”

Pohjola on opiskellut tv- ja elokuvakäsikirjoittamista Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa. Konttori on hänen ensimmäinen iso tuotanto käsikirjoittajana. Toiveena on päästä tekemään lisää tv- ja elokuvakäsikirjoituksia.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääsen pelaamaan isossa liigassa. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen, mutta se jää nähtäväksi, rakastaako Suomen kansa sitä yhtä paljon kuin minä.”

 

Mike Pohjola (s.1978) on kirjailija, käsikirjoittaja ja pelisuunnittelija. Hänen esikoisromaaninsa Kadonneet kyyneleet ilmestyi vuonna 2008. Hänen omaelämäkerrallisen romaanin Ihmisen poika (2011)  elokuvaoikeudet on optioitu Hollywoodiin.

Konttori-sarjan kokonaisuudessaan 3.3.2017 Elisa Viihteen Aitio-ohjelmakirjastosta tai jakso kerrallaan vuokraamosta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone