Konttori ei ole pelkkää komediaa – Vera Kiiskinen: ”Alta löytyy on vakavia aiheita”

vera kiiskinen

Elisa Viihteen alkuperäissarja Konttori on katsottavissa kotikatsomoissa 3.3. alkaen

Konttori kertoo kuvitteellisen Leskisen Paperin ja sen duunareiden arjesta. Riihimäellä toimiva firma on kauhea työpaikka. Työilmapiiri on surkea puhumattakaan Sami Hedbergin esittämästä pomosta Pentti Markkasesta. Hän öykkäröi ja viljelee sovinistista huumoria.

Vaikka Konttorin esikuvana on brittiläinen kulttisarja, lopputulos on perin suomalainen.

Leskisen Paperin myyntijohtajaa Katariina Leskistä esittää Vera Kiiskinen.

”Katariinan isä on toimitusjohtaja. Hänellä on kovat paineet pitää perheyritys pystyssä. Sarjassa tulee yllättäviä käänteitä. Luvassa on herkullisia juttuja, joihin juuri suomalaiset voivat napata kiinni”, Kiiskinen sanoo.

Kiiskisen mukaan komediallisen pinnan alta löytyy vakavia aiheita.

”Hyvä komedia syntyy aina siitä, että alla on jotain sanottavaa”, hän toteaa.

”On jo sinänsä vakavaa, kun puhutaan millaista työtä ihmiset tekevät aamusta iltaan ja miten heitä johdetaan. Ulkoa päin tehdään vielä leikkauksia ja työn tehostamista.”

Kuvausten aikaan Kiiskisellä oli menossa teatteriprojekti, jossa hän toimi ohjaajana ja tuottajana. Johtaminen antoi hänelle näkökulmaa Konttori-rooliin.

”Jouduin johtamaan ja tulemaan toimeen taloudellisten paineiden kanssa. Ei ole helppoa olla johtaja. Varsinkaan jos pelissä on ihmisten palkat ja elintaso.”

”Moni iso möykky olisi kuitenkin vältettävissä työpaikoilla, jos johto ja työntekijät pystyisivät kommunikoimaan paremmin.”

Konttori-sarjasta näytettiin maanantaina lehdistölle jaksot 5. ja 7. Jaksoissa kohdattiin mukavuusalueelta poistumisen ja unelmien kohtaamisen pelkoa.

”Ihmisillä on unelmia. Usein näytetään kuva, että kaikki ihmiset elävät täysillä ja ovat onnellisia. Kuitenkin useimmat ovat useissa asioissa omien pelkojensa vankeja.”

Konttori-sarjan kuvaukset sujuivat Kiiskisen mukaan työntäyteisissä ja leppoisissa merkeissä.

”Meillä oli mahtava porukka. Osan tunsin jo ennestään ja osaan tutustuin kuvauksissa. Sami (Hedberg) piti siitä huolen, että läppä lensi kuvauksissa. Repeämisiä tuli paljon”, Veera Kiiskinen naurahtaa.

Vera Kiiskinen (s.1970) on näytellyt muun muassa Paha perhe ja Täällä Pohjantähden alla -elokuvissa sekä tv-sarjassa Sorjonen. Hän on myös valmistunut elokuvakäsikirjoittamisen maisteriksi.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone