Ville Valon suoritus Provinssissa oli samaan aikaan riemukas paluu ja mietteitä herättävä – lue raportti keikalta!

Mesta.net seurasi Provinssi-festivaalin tapahtumia Seinäjoen Törnävänsaarella. Seuraavassa raportti Ville Valon perjantaiselta keikalta.

Suomen kenties ikonisimman logon keksinyt Ville Valo esiintyi Provinssissa hieman päivitetty heartagram taustallaan ilman suurieleistä showta. Soolouralle lähtenyt love metallin lähettiläs luotti musiikkinsa, äänensä ja karismansa voimaan. Jos vielä HIMin aikoina tämä kolmiyhteys sai imagollista potkua punaviinistä ja tupakasta, niin Provinssin keikkaa seuratessa alkoi tuntua, että tämä dekadentin taiteilijan rooli on ollut samalla myös potku haaroväliin. Raitistunut Ville Valo esiintyi hyväntuulisesti, vapautuneesti ja hänen äänensä taipuili matalalta falsettiin ollen täydellisessä terässä. Ville Valo on tullut takaisin, jos nyt on poissa koskaan ollutkaan!

Kuva: Sari Soininen

Ville Valon uusi tuleminen sooloartistina ei lopulta ollut niin suuri irtiotto HIMistä kuin etukäteen olisi voinut kuvitella. Toisaalta tämä ratkaisu on mahdollistanut heartagrammin säilyttämisen osana lavarekvisiittaa sekä HIMin materiaalin sovittamisen osaksi settilistaa. Provinssissa VV:n ja HIMin kappaleet vuorottelivat läpi keikan. Jos HIMin kaksi viimeisintä albumia olivat melko ponnettomia teoksia, VV on kääntänyt musiikillisen kurssin nousuun. Soolokappaleet solahtivat yllättävän hyvin HIM-hittien sekaan, eikä tasoero ollut livenä huomattava. HIM-materiaalin osalta painotus oli popimmassa laidassa, eikä tilaa annettu mainiolle debyytille edes ”Wicked Gamen” tai ”When Love And Death Embracen” vertaa. Viesti on selvä: VV on selkeämmin rock ilman rönsyileviä doom haaroja.

Ville Valon suoritus Provinssissa oli samaan aikaan riemukas paluu ja mietteitä herättävä. Tällä hetkellä näin vahvasti HIMin materiaaliin nojaava setti oli toisaalta täydellinen, mutta samaan aikaan se työntää ajatusta HIMin paluusta kauemmaksi. Jos ja kun HIMin paluu jossain vaiheessa koittaa, mikä on sen katalysaattori? Vaikka HIM oli toki enemmän kuin pelkkä Ville, VV:n Provinssin keikka riitti tyydyttämään HIM-kaipuun hämmentävän hyvin.


Settilista:


1. Enchocolate Your Love
2. Poison Girl (HIM)
3. The Forever Lost
4. Right Here In My Arms (HIM)
5. Run Away From The Sun
6. Buried Alive By Love (HIM)
7. Heartful Of Ghosts
8. Join me In Death (HIM)
9. Neon Noir
10 The Kiss Of Dawn (HIM)
11. Loveletting
12. Rip Out The Wings Of A Butterfly (HIM)
13. Salute The Sanguine
14. The Funeral Of Hearts (HIM)
15. Saturnine Saturnalia

Teksti: Tomi Asuintupa, kuva Joonas Brandt (Ville Valo), Sari Soininen (aluekuva)

Lue lisää: Provinssissa koettiin yllätyksiä – legendaarinen brittiyhtye kärsi yleisökadosta, ranskalainen metalli jyräsi kesäillassa – lue raportti ja katso kuvat!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone