Vain elämää: Pelastakaa Lapset -jaksossa tavataan kovia kokenut 19-vuotias räppäri

Vain elämää: Pelastakaa Lapset -jaksossa Pyhimys ja Anssi Kela tapaavat 19-vuotiaan räppäri Joacim Viljamaan.

Huom, sisältää ennakkoa tulevasta.

Vähävaraisen perheen lapsi Joacim kertoo sairastuneensa 14-vuotiaana syöpään. Hän on saanut Pelastakaa Lapset -järjestöltä korvaamatonta tukea.

Pahimpina ajanjaksoina meillä ei ollut kunnolla rahaa ruokaan ja moni harrastaminen oli liian kallista, niin siksi se jäi unelmaksi”, Joacim kertoo.

Joacim pääsi toteuttamaan unelmaansa saatuaan Pelastakaa Lapset -järjestöltä rahallista tukea musiikkiharrastukseen. Ilman mahdollisuutta tärkeään harrastukseen Joacim arvelee, ettei olisi yhtä hyvässä paikassa elämässään kuin nyt.

Sairastumisen jälkeen me elettiin vielä vähävaraisuudessa, kummallakaan vanhemmista ei ollut töitä. Siinä oli piste, missä ilman Pelastakaa Lapset -tukea mun harrastus olisi voinut loppua. Musa kumminkin on mulle se tapa, miten saan vaikeat asiat pois mielestä. Olisin aika huonoilla teillä, jos en olisi kuluttanut kaikkea sitä turhautumista musiikkiin”.

”Musiikkiharrastus on auttanut mua jaksamaan monessa hetkessä, missä on ollut vaikeaa ja se on auttanut mua purkamaan ajatuksia. Vienyt jopa fokusta pois kaikesta siitä nuoren sekoilusta. Harrastus voi olla nuorelle hengenpelastaja.”

Joacim yllättää kaikki nousemalla jaksossa itsekin Vain elämää -lavalle.

Vain elämää -ohjelman 12. kauden jaksot Nelosella ja Ruudussa perjantaisin klo 20.

(Nelonen)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone