Vain elämää -ohjelman Yonan päivänä Erika muistelee Yonan olleen kisaamassa tangomarkkinoilla vuonna 2013 – Yonan seurana tuolloin metallipiireistä tuttu nimi!

Perjantaina vietettiin Vain elämää -ohjelmassa Yonan päivää.

Erika Vikman tulkitsi kappaleen Yonan tangolevyltä. Artisti kertoo, että ilman Yonan innostusta tangoon hän ei olisi nykyisellä artistiurallaan. ”Tulit mun elämään 9 vuotta sitten. Katsoin Tangomarkkinoita ja siellä oli yksi ihana, freesi muija, joka esitti perinteisiä tangoja, mutta jollain tosi satumaisella ja omalla raikkaalla tavallaan”, Erika muistelee vuotta 2013. ”Sen jälkeen, kun olin nähnyt sut, päätin, että mä haluan myös Tangomarkkinoille ja loppu on historiaa!

Erikan muistelemana tangovuonna 2013 mukana oli myös toinen tangopiireistä erillään uraa tehnyt ”freesi muija” – nimittäin metalliyhtyeissä Turisas ja Ensiferun soittanut Netta Skog!

Skog voitti aikoinaan Kultainen Harmonikka -kilpailun vain 16-vuotiaana. Netta esitti tuolloin Nightwishin kappaleen Dead To The World.

Seuraavana vuonna lukiolaistyttö Netta sai soiton folk metal -yhtye Turisaksen Mathias Nygårdilta – tarjolla olisi kiertue. Kierroksen jälkeen Netta ei suoraan syöksynyt metallipiireihin – ensin kokeiltiin mm. tangoa.

Netta ylsi aina tangokisan finaaliin asti.

Sittemmin Netta on viihtynyt laajemmin metalliympyröissä tehden yhteistyötä mm. Nightwishin, Mokoman, Turmion Kätilöiden, Timo Kotipellon, Jarkko Aholan ja JP Leppäluodon kanssa.

Ohessa videonäyte Netta Skogista tangolavalla:

Alla Erikan upea esitys Yonan Vain elämää -päivältä:


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone