Toukokuu tuo Elisa Viihde Viaplayhin muun muassa takuuvarmaa autorymistelyä, tosielämänmakuista draamaa ja kehutun rikostrillerin toisen kauden

Mesta.net poimi muutaman mielenkiintoisen tärpin Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun toukokuun uutuuksista.

Fast & Furious 9

Mistä on kyse: Vuonna 2021 ensi-iltansa saanut The Fast and the Furious -elokuvasarjan yhdeksäs osa. Vin Dieselin esittämä Dom Toretto on vetäytynyt viettämään rauhallista kotielämää, mutta pian hän on taas keskellä kiivaita takaa-ajoja. Luvassa on tuttuun tapaan romua ja kuminkäryä.

Kenelle: Aivot narikkaan -tyylisestä autorymistelyviihteestä pitävälle.

Erikoista: Ohjaajaksi palannut Justin Lin kieltäytyi jälleen käyttämästä tietokoneohjelmalla tuotettua grafiikkaa, joten jokainen sarjassa nähtävä auto on aito. Screenrant.comin tietojen mukaan Fast and Furious -elokuvasarjan kuvauksissa on romutettu yli tuhat autoa, joten ajoneuvoihin on kulunut pitkä penni.

Julkaisupäivä 20.5.

Peruna

Mistä on kyse: Kotimainen komediaelokuva Peruna kertoo startup-yrittäjästä, joka yrittää tuoda perunaa Suomeen 1600-luvulla. Joona Tenan ohjaama elokuva istuttaa nykypäivän trendit keskiaikaiseen perunapeltoon.

Kenelle: Hänelle, joka pitää äkkiväärästä komediasta.

Erikoista: Peruna kuvattiin Liettuassa, joka monet näkivät kokonaisuudelle eduksi: ”Keskiaikainen maailma on saatu näyttämään vieraalta ja eksoottiselta; kuvauksellisimmat suomalaiset aikakauden linnat ja kirkot kun ovat elokuvissa ja tv-sarjoissa puhkikaluttuja”, Mesta.netin kriitikko JK Silvennoinen totesi arviossaan.

Julkaisupäivä 27.5.

Isä (The Father)

Mistä on kyse: Vuonna 2020 valmistunut draamaelokuva kertoo iäkkäästä miehestä, jonka elämää varjostaa muistisairaus. Anthony Hopkins sai roolistaan Oscar-ehdokkuuden. Lisäksi elokuva oli ehdolla parhaasta käsikirjoituksesta. Surun murtamaa tytärtä esittää Olivia Colman.

Kenelle: Tosielämänmakuisen draamaelokuvan ystävälle ja heille, joita muistisairaus koskettaa tavalla tai toisella.

Erikoista: Muistisairaudesta puhutaan ja kirjoitetaan paljon, mutta aiheesta on tehty harvoin elokuvia. Isä on katsomisen arvoinen poikkeus. Dementiaa käsitellään myös Elisa Viihteen maaliskuussa julkaistussa Kultakala -alkuperäissarjassa.

Julkaisupäivä 13.5.

Madeleine McCann – Viaplay -dokumentti

Mistä on kyse: Kolmevuotias brittityttö Madeleine McCann katosi Portugalin Algarvessa 15 vuotta sitten. Kyseessä on yksi 2000-luvun puhutuimpia rikosmysteerejä maailmassa. Tässä dokumentissa Mark Williams-Thomas tutkii saksalaisen Christian B:n osuutta tapahtumaan. Matkallaan Williams-Thomas löytää uutta ja ainutlaatuista tietoa.

Kenelle: True crimen kuluttajalle.

Erikoista: Madeleinen tapaus on tällä hetkellä kuumempi kuin vuosiin, koska toukokuussa Portugalin poliisi kertoi, että heillä on todiste, joka kytkee Christian B:n tapaukseen. Syytettä ei ole vielä nostettu.

Julkaistaan 19.5.

Partisan 2. kausi

Mistä on kyse: Viaplayn suositun ja palkitun alkuperäissarjan toinen kausi. Rikostrillerin toisella kaudella paljastuu lisää salaisuuksia Jordnäran suljetusta ja pintapuolisesti täydelliseltä vaikuttavasta maatalousyhteisöstä.

Kenelle: Mysteerisarjoista pitävälle.

Erikoista: Odotukset Partisanin kakkoskautta kohtaan ovat korkealla, sillä ensimmäinen kausi palkittiin Canneseries-festivaaleilla parhaana draamasarjana ja lisäksi sarja nousi katsojatilastojen kärkeen useissa suoratoistopalveluissa.

Katsottavissa täältä.

Tässä muutama muu poiminta toukokuun uutuuksista.

Tottumiskysymys – kotimainen draamakomediaelokuva, julk. 1.5.

The Equalizer 2. kausi, 18.5.

Guled & Nasra – kotimainen elokuva, 12.5.

The Machinery 2. kausi, 15.5.

The Viking – Downfall of a drug lord -dokumentti, 12.5.

On Broadway -elokuva, 26.5.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone