Tohtori Koira: Mitä Sieltä Tulee

Vuonna 2009 perustettu Tohtori Koira on käynyt äänittämässä debyyttinsä Turussa (Bunker Amp -studio/Blast Of Silence Records). Bändi väittää olevansa ”Turun paras ei-turkulainen bändi” mutta se on ainakin selvää että Tohtori Koira on reippaan suoraviivainen 77-punkkia hardcore-särmällä sorvaava porukka. Vaikka bändi ottaa punkin perinteen mukaisesti kantaa vähän joka suuntaan (Maajussi, Vihreät, Muna pystyssä maata puolustaan), jannuilla on varaa ottaa myös löysin rantein (Paska renkutus).

Tohtori Koiran riekkumisessa parasta on reipas asenne, joka ei kuitenkaan ole ryppyotsaista saarnaamista. HC-kaahauksen lähteille pyrkivät kiireiset viritykset lähtevät liikenteeseen todella kipakasti. Humoristinen tyyli ei kuitenkaan ota tuulta alleen, Leijona? ja Iloinen naapurusto jäävät kiihkeämmän punkituksen jalkoihin. Muna pystyssä maata puolustaan lienee kiekon tiukin julistus ja hardcore-huudatukset kuten Vihreät ja Taivas varjele (Mikä sieltä tulee) ovat silkkaa rähinän riemujuhlaa. Tosin kokonaisen albumin mitalle viisut alkavat käydä vähiin ennen viimeistä kiekausta. Levyltä olisi aivan hyvin voinut saksia pois pari rikkaruohona rehottavaa rallia.

Tohtori Koira ei vielä ole tasolla, jolla noustaan Kakkahätä-77:n ja Nyrkkitappelun rinnalle mutta bändillä onkin selkeästi hardcoreen viettävää poltetta. Tutustumisen arvoinen orkesteri, jos pidät hieman kiireisemmästä punk-menosta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone