Teosto jakoi koronatukea lähes 1 300 musiikin tekijälle ja kustantajalle – tukisummat maltillisia, mielensäpahoittajien turha kadehtia

Teoston kolmannella koronatukikierroksella jaetaan yli miljoona euroa koronapandemiasta edelleen kärsiville säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikkikustantajille.

Tukihakemuksia tuli kaikkiaan 1 479 kappaletta ja hakukriteerit täyttyivät 1 297 hakijalla. Tukisummat maksetaan hakijoille joulukuun alussa.

Koronapandemia ei osoita loppumisen merkkejä ja musiikin ammattilaiset kärsivät sen seurauksista vielä pitkään. Teosto-rahastosta maksettavalla erityistuella on tarkoitus lieventää taloudellisia menetyksiä, joita tekijänoikeuskorvausten lasku pandemia-aikana on aiheuttanut. Tuki on tarkoitettu musiikin luovaan taiteelliseen työskentelyyn.

Tuen kriteereinä olivat: Teoston asiakkuuden lisäksi vuosina 2018-2020 maksettujen tilitysten määrä on yhteensä vähintään 1 500 euroa (brutto) tietyillä tilitysalueilla, joiden pääryhmiä olivat konsertit ja elävän alueen tapahtumat, kaupallinen radio ja kaupallinen televisio, taustamusiikki, näyttämöt, teatterielokuvat, verkkotallennuspalvelut sekä Yleisradio.

Hakijalle myönnettävä tukisumma riippuu jaettavana olevasta kokonaisrahamäärästä sekä hakijan tilitysten määrästä.

Alimmaksi tukisummaksi muodostui tällä kierroksella 270 euroa. Ylin mahdollinen tukisumma oli 5 000 euroa.

Teosto jakoi koronatukea ensimmäisen kerran syksyllä 2020 ja toisen kerran kesällä 2021. Kaikkiaan tukea on jaettu jo noin kolme ja puoli miljoonaa euroa.

Koko musiikkialan menetysten koronasta arvioidaan nousevan vuonna 2021 jo lähelle 500 miljoonaa euroa.

(Lähde Teosto)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone