Tänään TV:ssä ylistetty sotaelokuva, jonka taistelukohtauksiin vaikuttivat ohjaajan lapsuuden painajaiset: ”Taistelutantereella helvetinhornaiset ja visvaiset näkymät heittävät tyystin toiseen todellisuuteen”

Hacksaw Ridge – aseeton sotilas (K16) – Hero maanantaina 11.07. klo 21:00

Hacksaw Ridge on Mel Gibsonin ohjaama tositapahtumiin perustuvan sotaelokuva, jossa aseistakieltäytyjä Desmond Doss (1919 – 2006) värväytyy armeijaan lääkintämieheksi ja päätyy keskelle toista maailmansotaa.

Doss pelasti satojen sotilastovereittensa hengen Japanin-rintamataisteluissa. Häntä näyttelee elokuvassa Andrew Garfield.

Vuonna 2016 elokuva sai erinomaisen vastaanoton. Rolling Stone -lehden kriitikko Peter Travers antoi elokuvalle 4,5 tähteä ja kutsui elokuvaa parhaaksi sotaelokuvaksi sitten vuonna 1998 ilmestyneen Pelastakaa sotamies Ryanian.

Hacksaw Ridge valmistui 40 miljoonalla dollaria ja se keräsi maailmanlaajuisesti 170 miljoonan dollarin lipputulot.

Elokuva sai kaksi Oscar-palkintoa vuoden 2017 gaalassa parhaasta leikkauksesta ja äänityksestä. Rotten Tomatoesin kävijät ovat antaneet elokuvalle 91-prosenttisen suosituksen.

Elokuvassa nähdään raakoja taistelukohtauksia. Mel Gibson kertoi, että taistelukohtauksiin vaikuttivat painajaiset, joita hänellä oli lapsuudessaan. Hänen isänsä Hutton Gibson oli toisen maailmansodan veteraani ja hän kuvasi todistamiaan kauhuja pojalleen. Taistelukohtausten kuvaamiseen käytettiin kaikkiaan 19 päivää.

”Mel Gibsonin Hacksaw Ridge oli viime vuoden harvoja kohuleffoja ja ihan hyvästä syystä. Capramaisissa kuvissa ja tunnelmissa alkava elokuva kun virittää melkoisen miinan päästyään Okinawan saarelle, jonka taistelutantereella helvetinhornaiset ja visvaiset näkymät heittävät tyystin toiseen todellisuuteen”, kirjoitti Film-o-holic-sivusto elokuvasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone