Tänään TV:ssä vuoden 2015 hittielokuva – ”kaikkien aikojen paras takaa-ajokohtaus ja siinä käytetään ilahduttavan paljon aitoja stuntteja”

Mad Max – Fury Road (K16) – Sub perjantaina 21.01. klo 21:00

Vuonna 2015 ilmestyneen toimintaspektaakkelin Mad Max: Fury Road pääosaa näyttelee Tom Hardy. Aikaisempia Mad Maxeja tähditti Mel Gibson.

Australian uuden aallon tunnetuimpiin elokuviin lukeutuva, George Millerin Mad Max (1979) esitteli yleisölle nahka-asuisen antisankarin ”Mad” Max Rockatanskyn.

Lopullisen muotonsa Millerin bensiinin katkuinen, synkkä ja degeneroitunut maailma sai jatko-osassa Mad Max 2 –Asfalttisoturissa (1981), jonka ydintuhon jälkeinen dystopia on määrittänyt populaarikulttuurin postapokalyptista kuvastoa niin vahvasti että näyttää nykyään kliseiseltä.

Tänään nähtävä Mad Max: Fury Road oli suurin palkintorohmu vuoden 2016 Oscar-gaalassa. Elokuvalle myönnettiin kuusi Oscaria, muun muassa parhaasta leikkauksesta ja lavastuksesta lavastuksesta.

Mesta.netin J.K. Silvennoinen totesi arviossaan, että Mad Max: Fury Road ei ole oikeastaan jatko- tai esiosa, ei liioin uusintafilmatisointi, vaan lisää hevosvoimia moottoriinsa saanut tuttuun ympäristöön sijoittuva uuden trilogian alku.

Mad Max: Fury Road tekee turhaksi yhden baaripöydän suosikkiväittelyistäni, missä elokuvassa on kaikkien aikojen paras takaa-ajokohtaus. Fury Roadissa sen kesto on kaksi tuntia, ja siinä käytetään ilahduttavan paljon aitoja stuntteja digitaalisen romurallin sijaan. Vähät suvannot käytetään hahmojen, uskonnollisen mytologian ja yhteiskunnan hierarkkisen rakenteen taustoittamiseen.

Elokuva keräsi maailmanlaajuisesti lähes 400 miljoonaa dollaria lipputuloja.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 kommenttia

  1. ”kaikkien aikojen paras takaa-ajokohtaus.”
    Höpöhöpö. Tämä on fantasiaelokuva. Paras takaa-ajo on Ronin (1998) ja Bullitt on edelleen finaalissa.
    Mad Max Fury Road on niin yliarvostettu.

Kommentit suljettu.