Tänään TV:ssä: Tositapahtumiin perustuva komedia laittomasta radioasemasta pursuaa seksiä, viinaa ja rock`n`rollia – ”Koko ajan ollaan tuuliajolla”

Merirosvoradio (K12) – Kutonen perjantaina 24.12. klo 21:00

Jouluaaton iltana esitettävä Merirosvoradio (The Boat that Rocked) on tositapahtumiin perustuva komedia sijoittuu 60-luvun lopulle ja kertoo laittomasta radioasemasta, joka mereltä käsin soitti mantereelle ”moraalitonta rokkia”.

Elokuvan pääosissa nähdään Philip Seymour Hoffman, Bill NighyRhys IfansEmma ThompsonNick Frost ja Kenneth Branagh.

Reipasotteisen elokuvan tapahtumien esikuvana on osaltaan Englannin rannikolla toiminut Mi Amigo, josta Radio Caroline lähetti ohjelmiaan vuodesta 1964 lähtien. Radio Caroline oli luvattomista asemista ensimmäinen, joka lähetti ohjelmaa joka päivä vuorokauden ympäri.

Seksi, viina ja monenlaiset kommellukset kuuluivat huippusuosittujen juontajien arkeen ja ennen pitkää kynttilä paloi loppuun molemmista päistä.

Merirosvoradio sai kriitikoilta kehnon vastaanoton. Elokuva tuomittiin herkullisesta alkuasetelmastaan huolimatta kliseiseksi ja hutaisten tehdyksi.

Piraattiradioelokuvasta kuitenkin tuli torso. Sen dialogi on täynnä typerää suhinaa ja huumorirakennelmiin on jäänyt vuotavia reikiä. Koko ajan ollaan tuuliajolla, kirjoitti Helsingin Sanomat.

Elokuvan hyvät puolet rajoittuvat kiintoisaan aiheeseen, sillä toteutus on suurinta sontaa mitä arvostelijan silmään on vähään aikaan sattunut. Suurin osa elokuvasta koostuu pelkästä sänkypuuhiin vihjailusta, toinen toistaan väsyneemmistä vitseistä ja ylipäätään raivostuttavasta kohkaamisesta. Vähemmälläkin tulisi selväksi, että nyt todella eletään sitä villiä ja vapaata 1960-lukua, näki puolestaan Film-o-Holic -sivuston kriitikko.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone