Tänään TV:ssä takavuosien kehuttu suomalaiskomedia – yksi päätähdistä koki myöhemmin karmean kohtalon

Sysmäläinen – TV1 perjantaina 19.11. klo 12:30

Kotimainen vuonna 1938 valmistunut seikkailukomedia perustuu Jalmari Finnen romaaniin ja kertoo sysmäläisestä miekkataiturista Arvid Tandefeltistä 1600-luvulla.

Hän joutuu pakkonaimaan Brita-neidin, mutta sodasta palattuaan hän ei enää tunnista vaimoaan, vaan yrittää ensin vietellä tämän ja erehtyy sitten palkkamaan pojaksi pukeutuneen vaimonsa rengikseen.

Elokuvan pääosissa esiintyvät Olavi Reimas ja lupaava näyttelijä Sirkka Sari, joka kuoli tapaturmaisesti seuraavana vuonna vain 19-vuotiaana.

sirkka sari

Traaginen onnettomuus sattui Hämeenlinnan Hotelli Aulangon katolla näköalatasanteella, jonne Sari  kiipesi katsomaan kuumaisemaa näyttelijäkollegansa kanssa. Sari käytti portaita, kun taas hänen kollegansa tuli perässä hissillä. Sari luuli kolmimetristä pyöreää pippua näköalatasanteeksi ja kiipesi sen päälle tikkaita pitkin. Hän putosi piippuun ja menehtyi välittömästi.

Sari näytteli kolmessa elokuvassa, joista kaikissa hänellä oli naispääosa. Ohjaaja Valentin Vaalan mukaan Sari oli hänen kaikkien aikojen näyttelijälöytönsä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone