Tänään TV:ssä mestariteokseksi kehuttu draama – ”erittäin aikuinen trilleri”

Uskollinen puutarhuri (K12) – TV5 Tiistaina 16.02. klo 21:00

John le Carrén romaaniin perustuvassa trillerissä  diplomaatti (Ralph Fiennes) tutkii vaimonsa (Rachel Weisz) kuolemaa Keniassa. Jäljittäessään totuutta sureva aviomies kohtaa niin yksityisiä kuin globaaleja petoksia.

Seksiä, valheita, korruptiota ja länsimaisen diplomatian synkkiä sivupolkuja tutkiva elokuva on paitsi kiihkeä moraalisaarna myös äärettömän jännittävä trilleri ja sydäntäsärkevä rakkaustarina”, hehkutetaan Ylen sivuilla.

Rachel Weisz sai roolistaan sivuosa-Oscarin. Monen kriitikon mielestä Fiennes tekee yhden parhaista rooleistaan. Elokuva kuvattiin Keniassa.

Elokuva käynnisti ns. hyvän kierteen. Nähtyään paikallisten kurjat elinolosuhteet, näyttelijät ja kuvausryhmä perustivat Constant Gardener Trust -säätiön, joka tukee paikallista koulujärjestelmää. Päätähdet Weisz ja  Fiennes ovat järjestön suojelijoita.

Uskollinen puutarhuri on hillitysti vihainen epistola, sivistynyt ja erittäin aikuinen trilleri, joka itse sinänsä yksinkertaisesta perustarinastaan huolimatta vaatii herpaantumattoman huomion”, kehui Film-o-Holicin arvostelija elokuvaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone