Tänään TV:ssä kovaotteinen toimintaelokuva, jonka kuvauksissa Bruce Willis riitautui vastanäyttelijänsä kanssa – leikkausvaiheessa paljastui varsinainen emämunaus

Viimeinen partiopoika (K16) – Lauantaina 2.07. klo 21:00

Vuonna 1991 ensi-iltansa saanut toimintaelokuva kertoo etsivästä, joka selvittää ammattijalkapalloilijan kanssa urheiluun pesiytynyttä rikollisuutta. Pääosissa ovat Bruce Willis ja Damon Wayans.

Elokuva menestyi taloudellisesti hyvin. Se valmistui 43 milljoonalla dollarilla ja tuottoa kertyi maailmanlaajuisesti 114 miljoonaa dollaria. Kriitikoiden vastaanotto oli kirjavanlainen. Elokuvien paremmuutta listaavan Rotten Tomatoes -sivuston kävijöistä 43 prosenttia suosittelee elokuvaa.

Elokuvan tuotanto ei sujunut suunnitellusti, sillä Bruce Willisin, tuottaja John Silverin ja ohjaaja Tony Scottin välillä puhkesi konflikteja ja riitoja. Myös Willis ja hänen vastanäyttelijänsä Damon Wayans vihasivat työskennellä keskenään, vaikka he esittivät ystäviä elokuvassa.

Apulaisohjaaja James Skotchdopole totesi myöhemmin, että kuvauksissa oli liikaa alfauroksia, joista jokaisella oli mielipide siitä, mitä pitää tehdä.

Myös käsikirjoittaja Shane Black joutui vaikeuksiin, sillä tuotantoyhtiö vaati alkuperäiseen käsikirjoitukseen merkittäviä muutoksia. Kaiken kukkuraksi ongelmia ilmeni myös jälkituotannossa, kun elokuvan alkuperäinen leikkaus osoittautui ”rajaamattomaksi työkuvaksi”, Eri asiantuntijoiden avulla elokuva saatiin leikattua, mutta aikaa ja rahaa paloi suunniteltua enemmän.

Elokuva sai melko nuivan vastaanoton.

”Bruce Willis esittää etsivää, joka tutkii korruptiota ja rikollisuutta urheilubisneksessä. Tuottaja Silver ja ohjaaja Scott ovat kehitelleet niin typerän tarinan, että tuskin kantaisikaan puolta tuntia pitemmälle ilman jatkuvaa aseiden heiluttelua ja räjäyttelyä”, kirjoitti HS:n kriitikko vuoden 1999 televisioarviossaan,

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone