Tänään TV:ssä: Kotimaisen komedia rikkoi ”vauhtiennätyksiä” ja pituutta kertyikin vain 55 minuuttia – ”Farssia ei elokuvasta puutu”

Lapatossu ja Vinski olympiakuumeessa – TV1 perjantaina 15.07. klo 13:15

Kotimaisessa kohelluskomediassa tehtaanomistaja erehtyy luulemaan Lapatossua (Aku Korhonen) ja Vinskiä (Kaarlo Kartio) urheilijoiksi ja palkkaa heidät yhtiönsä joukkueeseen.

Elokuva oli toinen Lapatossu-elokuva. Sysäyksen elokuville antoi Helsingin olympialaiset, jotka piti järjestää 1940, mutta toisen maailmansodan takia kisat siirtyivät vuoteen 1952. Elokuva julkaistiin sovitusti vuonna 1939.

Vauhtia ja farssia ei elokuvasta puutu. Elokuvassa rikottiinkin useita sen aikaisia ”nopeusennätyksiä” ja myös yleisömäärä nousi vuoden keskitasoa korkeammaksi.

”Ensimmäisen Lapatossu-elokuvan väsyttävän hitaasti tarittu, raskas ja usein sangen ’karkea’ huumori vaikutti ylimalkaan päinvastaisesti kuin oli tarkoitus, mutta tällä kertaa on vauhti auttamassa vastaanottamista”, kirjoitti Iltasanomien kriitikko vuonna 1939.

Elokuvauutiset-fi -sivuston arvio vuodelta 2011 on vieläkin tylympi. Sen mukaan Ensio Rislakin käsikirjoitus on sen verran tyhjänpäiväinen, että pituuttakin filmille on saatu vain 55 minuutin verran ja siitäkin pieni hetki menee kahteen laulunumeroon.

”Aihetta iloon ja nauruun elokuva ei tarjoa, pienen hymähdyksen vain mykkäfilmimäisellä lopetuksellaan”, sivustolla todetaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone