Tänään TV:ssä: Kotimainen musta komedia sukeltaa keskelle suomalaista junttilandiaa – sai teatterissa kourallisen katsojia koronan takia

Nimby (K12) – TV2 Perjantaina 17.12. klo 21:30

Teemu Nikin ohjaama ja Nikin ja Jani Pösön käsikirjoittama Nimby on musta komedia suvaitsemisen vaikeudesta.

Mervi Hirvi (Susanna Pukkila) vie tyttöystävänsä Katan (Almila Bagriacik) tapaamaan ensimmäistä kertaa vanhempiaan pienelle paikkakunnalle maaseudulle. Siinä onkin kotiväellä ja kyläläläisillä sulateltavaa.

Nimby sai ensi-iltansa elokuvateattereissa 9. lokakuuta 2020. Elokuva sai teattereissa 7 860 katsojaa. Nimbyn teatterikierroksen aikoihin elokuvateatterit kärsivät pahoin koronan aiheuttamista rajoituksista.

Muissa rooleissa nähdään Matti Onnismaa, Elias Westerberg, Mari Rantsila ja Antti Reini.

Helsingin Sanomien kriitikon mielestä Nimbyssa on mainiot näyttelijät, jotka tekevät elokuvan katsomisen arvoiseksi.

”Pukkila tekee varmaotteisesti kohkaavan Mervin roolin ja hän osaa replikoida hykerryttävästi myös silmien liikkeillä. Saksalaisella näyttelijällä Bagriacikilla on jo pitkä ura kotimaassaan, joten hän on sopiva näyttelemään maailman naista keskellä suomalaista junttilandiaa”, HS:n Miska Rantanen kirjoitti.

Nimby kuvattiin Forssassa ja Jokioisissa.

Nikki tunnetaan myös pitkistä elokuvistaan Lovemilla (2015) ja Armomurhaaja (2017) sekä viime vuonna ilmestyneestä Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia, joka saapuu katsottavaksi suoratoistopalveluihin alkuvuodesta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Hah, jos woke ja muu mädätys ei menesty, niin se on tietenkin pandemian syy – yrittäkää edes.

Kommentit suljettu.