Tänään TV:ssä kotimainen komedia, jota 19-vuotias päätähti ei nähnyt koskaan valmiina

Rikas tyttö – TV1 maanantaina 20.03. klo 13:20

Vuonna 1939 ilmestynyt komediaelokuva Rikas tyttö kertoo varakkaan perheen tytöstä, joka rakastuu työläisnuorukaiseen. Pääosaa esitti 19-vuotias näyttelijälupaus Sirkka Sari, joka oli yksi ohjaaja Valentin Vaalan uusista löydöistä.

Rikas tyttö -elokuvaan liittyy traaginen ja runsaasti huomiota herättänyt onnettomuuus. Elokuvan viimeiset kohtaukset Hauholla kuvannut kahdeksanhenkinen kuvausseurue saapui juhlimaan kuvausten päättymistä Hämeenlinnaan Hotelli Aulangolle.

Karonkan aikana Sirkka Sari ja hänen seuralaisensa lähtivät vilvoittelemaan ja katsomaan maisemia hotellin katolle.

Katolle päästyään Sari tippui savupiippuun ja kuoli välittömästi. Kuolema oli tapaturma. Tutkimuksissa kävi ilmi, että Sari luuli isoa savupiippua näköalatasanteeksi ja putosi piipun isoon kuiluun ja sitä kautta lämmityskeskukseen.

Sarista povattiin kotimaisen elokuvan uuden aallon suurta tähteä. Hän ehti näytellä kolmessa elokuvassa, joista kaikissa hänellä oli naispääosa. Rikas tyttö -elokuvaa hän ei nähnyt koskaan valmiina.

Seurapiirikomediaksi luonnehdittu Rikas tyttö sai hyvän vastaanoton.

Näyttelijöistä Sirkka Sari sai luonnollisesti huomiota eniten. Uuden Suomen kriitikko katsoi hänen ”viimeisessä elokuvassaan osoittaneen jälleen kauniilla tavalla kehityskelpoisuutensa”:

”Hänen lyhyt uransa oli yhtämittaista nousua ja osoitti, että hänessä piili lahjakas nuori taiteilijatar, joka varmasti olisi joskus pystynyt suuriinkin tehtäviin.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone