Tänään TV:ssä kotimainen komedia, jonka korkea ikäraja aiheutti hämmennystä – syynä oli tanssin lomassa tapahtunut vilautus

Vain laulajapoikia – TV1 Maanantaina 5.09. klo 13:10

Vuonna 1951 valmistunut Vain laulajapoikia on Henry Theelin lauluilla maustettu komedia. Theelin lisäksi päärooleissa nähdään Siiri Angerkoski sekä  ohjaajajankin toiminut Ossi Elstelä.

Henry Theel oli 1950 – 1960 -lukujen suurimpia lavasuosikkeja. Hänen lisäksi elokuvassa nähdään ulkomaisia vierailijoita, kuten taikuri, steppaaja ja käärmenainen. Viihdearvo oli edellä. Elokuvan menestys jäi vuoden keskitasoa heikommaksi ja myös aikalaiskriitikot antoivat elokuvalle heikkoja arvosanoja.

Monien arvostelijoiden mielestä elokuva tähysi liian suuriin saappaisiin. Elonet-sivuston mukaan revyy ja sen kuvaustapa herättivät muutamia huomionarvoisia kommentteja.

”Kalle Peronkoski ja Osmo Harkimo (kuvaajat) ovat puolestaan pilanneet tämänkin puolen. Niin yksinkertaisin keinoin ja niin vähällä vaivalla kun he ovat yrittäneet revyyelokuvan ikuistaa, ei tule tulosta”, latasi Uusi-Aura-lehti. ”…Vain laulajapoikia on uhkapeliä siinä mielessä, että tuntuu jokseenkin uhkarohkealta lähteä kotimaassa valmistamaan revyyelokuvaa, sen jälkeen kun olemme nähneet aivan suurenmoisia ulkomaisia revyyelokuvia”, kirjoitti Uusi Suomi-lehden kriitikko.

Elokuvalle asetettu K15-ikäraja aiheutti hämmennystä vielä Elokuvauutiset.fi -sivuston muutaman vuoden takaisessa arvostelussakin.

”K15-ikäraja elokuvalle on lisätty todennäköisesti siksi, koska se on niin pirun huono. Tai kenties tanssin lomassa vilahtavaa tissiä pidettiin liian eroottisina alle viisitoistavuotialle, tiedä häntä”, kriitikko veisteli.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone