JP Koskisen Murhan vuosi -dekkarisarjan loppuhuipennus lähestyy: ”Lukemisen merkitys on tällä hetkellä suurempi kuin aikoihin”

JP Koskinen on julkaissut pitkällä urallaan yli viisikymmentä kirjaa. Uusin teos Elokuun viimeinen ehtoollinen on suositun Murhan vuosi -rikosromaanisarjan kahdeksas osa.

Murhan vuosi -rikosromaanisarja sisältää kaksitoista osaa eli yhden kirjan joka kuukaudelle. Ensimmäinen osa Tammikuun pimeä syli ilmestyi alkuvuodesta 2016 ja kahdeksas osa Elokuun viimeinen ehtoollinen ilmestyi juuri.

”Tykkään tehdä sarjaa. Kahdeksannen osan kohdalla alkaa tuntua jo siltä, että se lähestyy loppuhuipennustaan ja on kohta ohi. Olen kirjoittanut jo yhdeksännen osan, joten kirjoittamatta on enää kolme viimeistä”, JP Koskinen kertoo puhelimitse.

Murhan vuosi -sarjassa perehdytään Arosuon suvun salaisuuksiin ja kahden suvun valtataisteluun hyvän ja pahan välillä. Jännittävään kudelmaan tuo lisänsä Totuuden veljeskunta, joka pohjautuu olemassa oleviin salaseuroihin ja suljettuihin piireihin.

”Kirjassa on hyvä pohja uudelle veljeskunnalle, jos joku haluaa sellaisen perustaa. Säännöt ovat suurinpiirtein valmiina ja hierarkia rakennettu”, Koskinen naurahtaa.

Koskinen on tuottelias ja monipuolinen kirjailija. Romaanien lisäksi hänen tuotantoonsa sisältyy tietokirjoja, novelleja sekä lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Sivullisen silmin häneltä putkahtelee uusia kirjoja kuin liukuhihnalta.

”Tiedän, miten Murhan vuosi -sarjan tarina etenee ja päättyy, joten minun ei tarvitse pysähdellä tyhjän paperin äärelle. Olen nopea kirjoittamaan ja pystyn tehdä suhteellisen valmista tekstiä. Minun ei tarvitse tehdä viittätoista korjauskierrosta eli teksti ei mene pitkäaikaiseen myllyyn. Nopeuteni johtuu paljolti juuri siitä, että minulla on valmiita ideoita.”

juttu jatkuu…

Kuva: Jouni Hirn

Murhan vuosi on ollut kahdentoista vuoden projekti. Kirjoista löytyy myös ajan henkeä. Elokuun viimeisessä ehtoollisessa sivutaan koronapandemiaa ja Putinin käynnistämää hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Ukrainan sota ja sen aiheuttama energiakriisi ja talouskurimus ovat omiaan aiheuttamaan ihmisissä hyvin monenlaisia tunteita. Koskinen uskoo, että lukemisen merkitys on tällä hetkellä suurempi kuin aikoihin.

”Kirjoissa on se hyvä puoli, että niitä lukemalla pääsee irti arjesta ja voi hypätä toisiin maailmoihin.”

”Toisaalta kirjoja on erilaisia. Jotkut voivat olla niin raskaita, että ne vain pahentavat mielentilaa. Mutta kyllä jokainen ihminen varmasti tietää, että millaista lukemista itselleen valitsee”, Koskinen puntaroi.

Koskinen on ollut kirjailijana 25 vuotta. Kirjoittaminen on hänelle aina ollut mukavaa tekemistä. Parhaimpia ovat hetket, kun saa rakentaa ja kirjoittaa tarinaa kaikessa rauhassa, Koskinen summaa.

Iän myötä hän on tullut harkitsevammaksi.

”On kuitenkin erilaista olla kirjailija 29-vuotiaana kuin 54-vuotiaana. Tarinaa kirjoittaessani olen yhtä innoissani kuin ennen, mutta kirjojen välissä ajattelen tarkemmin, että mistä elantonsa saa raavittua. Parhaat ja villeimmät romaani-ideat eivät välttämättä myy eli ne eivät ole valtavirtajuttuja.”

Luen tällä hetkellä:

”Olen innostunut Virpi Hämeen-Anttilan Björk-sarjasta, ja lukenut sitä alusta asti. Luin viimeksi sarjan uusimman osan Vapauden vahdit. Nyt luen tietokirjoja paljon ristiin ja rastiin, koska yksi laajaa taustatyö on kesken.

Elokuun viimeinen ehtoollinen on saatavilla e-kirjana ja äänkirjana. Kuuntele tai lue näyte Elisa Kirja -palvelusta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone